AcasăBreviar parlamentarGigel Știrbu – inițiativă legislativă privind regimul drumurilor

Gigel Știrbu – inițiativă legislativă privind regimul drumurilor

Gigel Știrbu, deputat PNL Olt, este unul dintre inițiatorii propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.198 din 9 iulie 2015, privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.7/2010, pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.43/1997, privind regimul drumurilor.

„Modificarea art. 27 din Legea privind regimul drumurilor are ca obiectiv sincronizarea noțiunilor tehnice referitoare la amplasarea mijloacelor de publicitate pe drumurile publice din România. În prezent, aliniatele art. 27 conțin noțiuni diferite cu privire la amplasarea mijloacelor de publicitate. Noua formulă a legii își propune să ofere textului legislativ mai multă claritate terminologică, ca parte a procesului complex prin care statul se angajează să asigure condiții de siguranță, pe drumurilor publice. Spațiile publicitate nu trebuie să împiedice, sub nicio formă, vizibilitatea șoferilor pe drumurile din România, siguranța circulației fiind prioritară pentru autoritățile publice”, a declarat Gigel Știrbu.

Prin schimbarea articolului, se interzice amplasarea mijloacelor de publicitate sau reclamă, în curbe și în intersecțiile la nivel ale căilor de comunicație, în ampriză și în zonele de siguranță, precum și pe suprafețele de teren destinate asigurării vizibilității în curbe și în intersecții. Da asemenea, pentru siguranța circulației, se interzice amplasarea de panouri publicitare la anumite distanțe de centrul intersecției și a obturării vizibilității indicatoarelor. Drumurile publice din România reprezintă o componentă principală a sistemului național de transport și constituie obiectivul exclusiv al proprietății publice.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments