AcasăActualitateGigel Știrbu: Partidul Național Liberal rămâne un susținător ferm al valorilor fundamentale...

Gigel Știrbu: Partidul Național Liberal rămâne un susținător ferm al valorilor fundamentale precum democrația, dreptatea, libertatea și egalitatea

Deputatul Gigel Știrbu, unul dintre cei mai consecvenți și statornici liberali ai Oltului, a emis mass-mediei locale un comunicat privind celebrarea a 149 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, întru promovarea valorilor liberale autentice. Cu siguranță, domnia-sa a plecat, în acest demers, chiar de la CREZUL ISTORIC AL PNL, din anul 1920, din care cităm următorul fragment: „„Dumnezeul meu și Dumnezeul strămoșilor mei, pogoară harul tău asupra Partidului Național Liberal, ajută-l, ca și până azi, în munca lui și risipește adunarea vrăjmașilor ce-i stau potrivnici, pentru ca să poată purta mai departe cu izbândă, neamul meu pe drumul propășirii și al pacei”»

„Astăzi celebrăm 149 de ani de liberalism în istoria României, marcând o perioadă semnificativă de promovare a valorilor liberale în țară. În această zi de sărbătoare, aducem un omagiu respectuos fondatorilor Partidului Național Liberal, personalități ale căror contribuții esențiale au jucat un rol important în evoluția și dezvoltarea țării noastre.

Partidul Național Liberal a exercitat o influență semnificativă asupra peisajului politic și social românesc de-a lungul anilor, având un aport semnificativ la progresul țării și la conturarea unui viitor promițător pentru toți cetățenii. Astăzi, reflectăm cu recunoștință asupra eforturilor și sacrificiilor celor care au contribuit la istoria și identitatea partidului.

În cadrul inițiativei legislative pe care am susținut-o, am reușit să conferim imobilului „Vila Florica”, cu valoare de patrimoniu cultural și deținut de familia Brătianu, statutul de Muzeu Național „Brătianu” în 2020. Acest muzeu reprezintă un spațiu important pentru înțelegerea și aprecierea contribuției remarcabile a familiei Brătianu la evoluția țării noastre.

Liderii liberali, de la Ion Brătianu la Mihail Kogălniceanu și alți reprezentanți ai liberalismului, au fost pilonii fondatori ai Partidului Național Liberal. Aceștia au fost inspirați de spiritul revoluționar al anului 1848 și de idealurile Unirii Principatelor, contribuind astfel la edificarea unei mișcări politice care a marcat durabil istoria României. Alți lideri notabili, printre care Dimitrie Studza, Eugeniu Carada, Vasile Lascăr, Spiru Haret, Ionel și Vintilă Brătianu, I.G. Duca, au luptat pentru construirea unei țări puternice, moderne și progresiste.

Partidul Național Liberal rămâne un susținător ferm al valorilor fundamentale precum democrația, dreptatea, libertatea și egalitatea. Aceste valori au reprezentat stâlpul de susținere al partidului, contribuind la progresul națiunii noastre și la modelarea unui viitor mai luminos pentru toți concetățenii săi.

În acest moment de celebrare, transmitem urări către Partidul Național Liberal, către toți colegii noștri liberali din țară. În spirit de unitate, să continuăm să colaborăm pentru a impulsiona progresul și a încuraja integrarea României în cadrul european. La mulți ani PNL!

Dumitru Sîrghie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments