Print this Post


  Gigel Știrbu – președinte al Comisiei pentru comunitățile din afara granițelor țării

  Gigel Știrbu, reales deputat de Olt, pentru încă un mandat, a fost numit și președinte al Comisiei pentru comunitățile din afara granițelor țării. Așa cum a declarat, acesta este onorat de propunerea colegilor și promite că va acorda o atenție sporită acestei comisii atât de importante pentru românii de pretutindeni.

  „În această nouă legislatură care începe astăzi voi fi președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării!

  Mulțumesc colegilor pentru nominalizare și voi acorda o atenție deosebită problematicii acestei comisii atât de importante pentru românii de pretutindeni: probleme  legate  de  promovarea,  păstrarea,  dezvoltarea și  exprimarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase a românilor din afara granițelor țării;  probleme privind  strategia dezvoltării relațiilor dintre instituțiile statului român și comunitățile de români din afara granițelor țării; dialogul bilateral  cu  comisiile  similare ale parlamentelor altor state și ale organismelor parlamentare internaționale”, a declarat Gigel Știrbu.

  Ionuț Dumitrescu

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/gigel-stirbu-presedinte-al-comisiei-pentru-comunitatile-din-afara-granitelor-tarii/

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *