AcasăBreviar parlamentarGigel Știrbu – proiect legislativ, care prevede interzicerea publicității la țigări electronice

Gigel Știrbu – proiect legislativ, care prevede interzicerea publicității la țigări electronice

Gigel Știrbu, deputat PNL, a inițiat un proiect legislativ, care prevede interzicerea publicității la țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit. Deputatul propune: modificarea articolului 29 din Legea nr. 504/2002 a audiovizualului; introducerea unor interdicții privind promovarea comercială a țigărilor electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit, precum și modificarea Legii nr. 148/2000, privind publicitatea.

„Cea mai mare parte a publicității stradale din România este marcată, în prezent, de publicitatea la țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit. Pentru acest motiv, propun interzicerea oricărei forme de publicitate pentru țigări electronice, de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

Este absolut necesară prezenta inițiativă legislativă, pentru că rezultatele anchetelor epidemiologice indică o situație alarmantă, în ceea ce privește consumul de tutun, în rândul copiilor și adolescenților din România, și impun adoptarea de urgență a unor măsuri, care să accelereze scăderea numărului de tineri care încearcă și, ulterior, continuă consumul produselor din tutun”.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments