AcasăBreviar parlamentarGigel Știrbu –propunere legislativă privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale

Gigel Știrbu –propunere legislativă privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale

Deputatul PNL – Gigel Știrbu – susține propunerea legislativă privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale, în vederea dezvoltării turismului, în spațiul rural.

Creșterea și diversificarea surselor de venit sunt o necesitate pentru dezvoltarea comunităților rurale din România, în special în zona montană care, prin limitarea posibilităților de utilizare a terenurilor agricole, din cauza altitudinii și a condițiilor de climă, este considerată defavorizată.

„Punctele Gastronomice Locale sunt un factor important pentru asigurarea serviciilor de bază necesare dezvoltării turismului, în spațiul rural. În România, unde economia rurală este afectată de schimbarea accelerată a societății și unde un procent ridicat din populație este dependentă de agricultură, turismul activ și cel rural pot ajuta la diversificarea economiei rurale.

Punctul Gastronomic Local este soluția pentru punerea în valoare a producției primare rurale, în special în gospodăria țărănească și deschide noi oportunități de piață pentru fermieri, prin promovarea și vânzarea produselor alimentare, valorificare superior, aproape de sursa de producție. De asemenea, dezvoltă oportunități economice semnificative pentru locuitorii din mediul rural, persoane cu venituri scăzute, prin diminuarea șomajului, crearea de locuri de muncă și, implicit, venituri stabile, precum și menținerea tinerilor, în zona rurală!, a spus Gigel Știrbu.

Ionuț Dumitrescu


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments