AcasăEditorialGigel Știrbu și Siminica Mirea trebuie să spună urgent: Iată Omul!

Gigel Știrbu și Siminica Mirea trebuie să spună urgent: Iată Omul!

Există o stare de suspiciune și febrilitate în rândul alegătorilor slătineni, cu privire la întârzierea desemnării  candidatului PNL Olt, în cursa pentru primăria Slatina. Unii spun că se trag niște sfori subterane și că, la mijloc, ar fi un blat PNL-PSD. Alții susțin că liderii dreptei noastre de toate zilele așteaptă întoarcerea armelor de către UNPR, împotriva PSD.

Există o stare de incertitudine chiar în rândul celor patru aspiranți liberali la fotoliul de primar, care tot așteaptă rezultatele unui sondaj interminabil, capabil să prelungească agonia în rândul electoratului liberal slătinean.

Aceste turbulențe și îndoieli au fost alimentate și de plecarea intempestivă a secretarului general al PNL Slatina, Alexandru Măceșanu (care a făcut treabă bună la prezidențiale), lovitură frontală dată PNL Olt, pe care nu și-a asumat-o încă nimeni din conducerea acestui partid.

Tăcerea și neasumarea răspunderii liderilor PNL Olt pe subiectul desemnării candidatului și pe plecarea lui Măceșanu a adâncit și mai mult suspansul și nerăbdarea, atât în zona electoratului slătinean de dreapta, cât și în rândul liberalilor activi.

gigel stirbu si siminica mirea oltElectoratul liberal din Slatina vrea mai multă transparență din partea liderilor PNL Olt și speră ca această tergiversare a desemnării candidatului liberal la Primăria Slatina să fie o strategie, prin care dreapta de la Olt să dea PSD-ului o lovitură de grație, o lovitură finală, ca să-l trimită în Opoziție măcar pentru două cincinale.

Spunem acest lucru pentru că toți cei patru prezumtivi candidați ai PNL Olt sunt niște tineri de ispravă, competenți în domeniile lor de activitate, anticomuniști și, mai ales, dornici să ne elibereze de sub cizma pesedistă. Ar fi niscavai probleme de imagine în dreptul lui Marius Bălașa, anume cele referitoare la faptul că domnia-sa ar fi menținut în Ministerul Educației și Cercetării Științifice, prin grația guvernului nostru de toate zilele. Un lucru care nu poate fi demonstrat, avându-se în vedere profesionalismul de care dispune Marius Bălașa.  Ceilalți trei aspiranți la fostul scaun al lui Vâlcov și Prina sunt oameni liberi și cumsecade, după cum urmează.

Sorin Brătoi, medic recunoscut, care provine dintr-o familie de medici și mai recunoscuți. Are harul vorbirii și semnificația cuvintelor, știind, pe de rost, dedesubturile politice și administrative ale acestui oraș. Este călit în luptele politice de gherilă…

Marian Căruntu este un întreprinzător privat, care a avut rezultate bune cu PMP, la Europarlamentare, fapt pentru care a și fost cooptat în echipa dreptei liberale de la Olt. Căruntu este un bun administrator, un profesionist și un politician echilibrat care știe ce spune. Este un bun organizator, un om de cuvânt și de echipă.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Gabi Buliteanu ilustrează cel mai bine zicala liberală „Prin noi înșine!”. Este un întreprinzător privat de succes, un administrator pragmatic, dar și un sentimental, având în vedere talentul său poetic și pasiunea pentru istorie, filozofie, literatură… Are caracter și nu lovește niciodată pe la spate.

Acestea fiind spuse, electoratul slătinean, câtă frunză și iarbă, în ultimul timp, așteaptă ca Gigel Știrbu și Siminica Mirea să spună răspicat: Iată Omul!

Dumitru Sârghie


2 COMENTARII

  1. ” Ecce Homo” ! Ce a urmat ? Domnule Sarghie, citind articolele Dumneavoastra ma trec fiori ptecum aceia ai lui Irod cand urmarea dasul Salomeei.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments