AcasăActualitateGrădinari! Colegiul Medicilor din Olt se opune tiranic instalării unui nou medic...

Grădinari! Colegiul Medicilor din Olt se opune tiranic instalării unui nou medic de familie

De peste 10 ani, comuna Grădinari este administrată cu maximă competență de primarul Mihai Ioana, dimpreună cu un consiliu local eficient și foarte atent la nevoile comunității. Realizările acestei administrații, în toți acești ani, sunt remarcabile, fapt care dovedește, încă o dată, că locuitorii acestei celebre comune legumicole sunt oameni harnici și, mai ales, știu să-și aleagă conducătorii.

Trecând peste necazurile pricinuite de această Pandemie, care bântuie lumea, putem spune că locuitorii comunei Grădinari își duc crucea cu demnitate, într-o relativă armonie și bunăstare, grație firii lor racordate la munca onestă și la religia creștină.

Însă, toată această pace și stabilitate sunt astăzi deturnate de o problemă de viață și de moarte, așa cum ne spune însuși primarul Mihai Ioana.

D-l Costache Marinache și Colegiul Medicilor pe care-l conduce cred că au alte interese

Medicul de familie care deservea comuna noastră a decedat. Avem un medic, care este din comună, iar Colegiul Medicilor nu vrea s-o accepte ca medic de familie. Este medic de familie, recunoscut. Are, în acest sens, adresă de la Ministerul Sănătății, iar cei de la Colegiul Medicilor din Olt nu vor s-o accepte. D-na doctor este medic de familie la Vâlcea… D-l Costache Marinache și Colegiul Medicilor pe care-l conduce cred că au alte interese.

Este vorba de d-na Laura Dumitrașcu, care are toate documentele legale pentru a profesa. Stăm fără medic de atâta timp, iar oamenii sunt revoltați. Oamenii au ajuns la capătul răbdării…”, spune Mihai Ioana.

Ministerul Sănătății mi-a dat răspuns că pot să lucrez ca medic de familie

Contactată telefonic, dr. Laura Dumitrașcu, fiică a comunei, dornică să lucreze pentru comuna sa natală, ne-a declarat următoarele:

„Cei de la Colegiul Medicilor vor neapărat medic specialist în „Medicină de familie”, neținând cont, conform adresei de la minister că eu sunt promoție anterioară anului 2005 și că pot lucra și ca medic de familie, prin drepturi câștigate.

Deci, de la minister, am adresă în acest sens, dar ei vor strict „specializarea medic de familie”, prin rezidențiat.

Dr. Costache, președintele colegiului, se opune vehement ca eu să-mi exercit dreptul legal la muncă. Ministerul Sănătății mi-a dat certificate de conformitate, mi-a dat răspuns că pot să lucrez ca medic de familie, printr-un certificat de drepturi câștigate, dar d-l Costache spune că nu se poate.

În ultimele luni, am obosit să fac demersuri și să mă lovesc de ziduri. Ca să zic așa, în Olt, mori cu dreptatea-n mână. Colegiul medicilor este stat în stat.

Mie mi s-a aprobat în Franța și în Germania să lucrez ca medic de familie, în străinătate mi s-au recunoscut toate, dar în România văd că depinde de la colegiu la colegiu.

De exemplu, timp de doi ani am lucrat ca medic de familie în județul Vâlcea. Am avut aprobarea Colegiului Medicilor din Vâlcea. Deci?”

Avem semnale că sunt cazuri similare și în alte comune din județul Olt și că doi dintre parlamentarii PSD, senatoarea Siminica Mirea și deputatul Marius Iancu, au făcut anumite interpelări în acest sens, în forurile legislative ale acestei țări bolnave și la propriu și la figurat.

Tragem, astfel, cu această ocazie, un semnal către forurile conducătoare cele mai înalte ale sănătății acestei patrii, acela de a pune lucrurile în ordine și de a înlătura cât mai repede puterea discreționară, subiectivă, total lipsită de temei moral și legal pe care o exercită unii baroni uitați de vreme în fruntea acestor colegii cu structură marxistă.

Aflăm, pe surse, că, în realitate, dr. Viorel Rădulescu, aflat și el în „capul trebii” (în fapt, el este adevăratul conducător al Colegiului Medicilor din Olt) este cel care se opune, cu o vehemență demnă de o cauză mai bună, rezolvării problemelor locuitorilor din Grădinari.

Și toate acestea, în astfel de timpuri în care criza de medici profesioniști s-a adâncit iremediabil.

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Singura solutie sa ne mobiliza toate comuna si sa venim cu furci la ei si atunci vor înțelege că avem nevoie de medic de familie. Sau ei apara interesele altor medici care plătesc taxe de protecție?

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments