AcasăInterviuGreșelile comise de PSD ne creează posibilitatea să demonstrăm că PNL e...

Greșelile comise de PSD ne creează posibilitatea să demonstrăm că PNL e singura variantă politică viabilă!

D-le președinte, lupta internă în PNL Central, pentru poziția de președinte, este acerbă. Care este viziunea PNL Olt în acest război intern?

Așa se vede de pe margine. Din punctul nostru de vedere, al majorității liberalilor din țară, bătălia aceasta internă, democratică în substanța ei, este deja tranșată în favoarea lui Ludovic Orban, liberalul care de zeci de ani a mers în toate filialele județene și, mai mult decât atât, acum când alții stau mai mult la București, el participă efectiv la campaniile pentru alegerile parțiale de primar, din cele 49 de localități din țară. Aș vrea să menționez faptul că zilele trecute a fost în Dolj și Mehedinți, iar duminică a fost la noi, în Olt, la Sprâncenata și Osica de Sus.

Referitor la viziunea PNL Olt, cu privire la alegerea președintelui PNL la nivel național, pot să vă spun rezultatele votului Comitetului Director Județean al PNL Olt: 77 de voturi pentru Ludovic Orban, 3 voturi pentru Viorel Cataramă și zero voturi pentru Cristian Bușoi.

moisescu presedinte  pnl oltAți primit vreo indicație prețioasă de la d-l deputat Știrbu, în sensul în care delegații PNL Olt ar trebui să voteze pe cineva anume?

Nu sunt omul care să primească indicații prețioase și sunt bine cunoscut în acest sens de către cei care mă știu. Accept discuții și păreri, ca orice liberal care se respectă, dar pun în aplicare rezultatul deciziei Comitetului Director Județean al partidului, rezultat care a fost pecetluit de colegii mei.

Nu am primit recomandări sau indicații de la nimeni, este o decizie pe care luat-o împreună cu colegii mei!

D-le președinte, credeți că ați avea mai mult de câștigat în imagine, dacă v-ați dezice public de practicile și sforăriile pe care le-a practicat Gigel Știrbu până când, Har Domnului!, ați preluat dvs. conducerea PNL Olt?

Eu cred că îl cunosc foarte bine pe Gigel Știrbu. N-am să spun că a făcut cea mai eficientă politică liberală la nivel de județ, sau că nu s-au făcut niște greșeli – toți suntem oameni și mai greșim – dar nu sunt de acord nici cu acuzele în avalanșă care i se aduc, din partea adversarilor săi, și mai ales din partea celor care au migrat la alte partide.

Trebuie să recunoaștem cu toții că, în ultima perioadă, d-l Știrbu a demonstrat că se poate implica suficient de mult, ca parlamentar, inițiind proiecte de legi, unele deja aprobate în Parlament, care avantajează o parte dintre locuitorii acestui județ și nu numai.

De ce credeți că parlamentarii liberali din Olt, Siminica Mirea și Gigel Știrbu, nu și-au declarat deschis simpatia față de unul dintre cei trei candidați la președinția PNL? Ba, mai mult, într-o conferință de presă, în stilul lui caracteristic, Gigel Știrbu a afirmat că așteaptă să vadă care sunt mișcările. Adică joacă la două capete…

Cel mai bun răspuns la această întrebare l-ați putea primi de la cei doi parlamentari. În ceea ce mă privește, cred că dânșii au simpatii și prieteni în toate trei taberele. Și le este greu probabil să-și anunțe, public, decizia…

D-le Moisescu, sunteți din ce în ce mai prezent în media județeană, atât dvs. cât și unii dintre primarii și colegii dvs. Ați schimbat, se vede, tactica disprețuitoare a lui Gigel Știrbu față de presa locală… E aceasta cheia succesului?

Am fost dintotdeauna și am rămas adeptul unei prezențe active a liderilor noștri județeni în mass-media locală, acolo unde pot să-și expună proiectele, ideile, gândurile, conștientizând faptul că numai această prezență activă în media ne poate ajuta în viitor.

Cum comentați degringolada din PSD Central, Guvernul Grindeanu, iată, devenind indezirabil grupării Dragnea-Firea-Olguța? Și de ce nu profitați de această degringoladă?

Așa se întâmplă întotdeauna, atunci când faci promisiuni fără acoperire, iar ei, pesediștii noștri de toate zilele, sacrifică tura pentru regină, în acest moment. Am să mă repet… După 17 iulie, când se va stabili noua conducere a PNL, sunt sigur că vom porni ofensiva liberală împotriva actualului sau, după caz, a viitorului guvern, o ofensivă rapidă și eficientă.

Toate greșelile comise de PSD, prin reprezentanții săi, de la investirea Guvernului și până astăzi, ne creează nouă posibilitatea să demonstrăm, în sfârșit, că PNL reprezintă singura variantă politică viabilă pentru România și pentru copiii noștri.

Dumitru Sârghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments