AcasăEditorialHAI, SICTIR, DEMOCRAȚIE ORIGINALĂ!

HAI, SICTIR, DEMOCRAȚIE ORIGINALĂ!

Pe vremea plagiatului grosolan al lui Ponta, ministrul Genunche, cel prost ca noaptea, împreună cu întreaga lui gașcă de analfabeți, membri ai Comisiei de învățământ, au prevăzut că doctoratele aflate în lucru la CNATDCU ar trebui evaluate „în conformitate cu legislația în vigoare la data susținerii respectivelor teze de doctorat”. O prostie mai mare ca asta nici că se putea…

Am în față o carte importantă, tipărită în urmă cu 96 ani, adică în anul 1927, care se cheamă „Doctrina personalismului energetic a d-lui Rădulescu-Motru”, semnată de Vasile Băncilă. O carte despre filosofia de căpătâi a marelui cărturar Constantin Rădulescu-Motru. Ea este plină de ghilimele și de „subsol”, conform regulilor scrise și nescrise ale bunului-simț, care au existat de când omul a avut conștiința sinelui și a scrisului. A spune că regulile de redactare ale unei lucrări științifice și nu numai s-au născocit, așa cum ne-a sugerat și Abramburica, într-o conferință de presă, susținută la Olt, doar după ce și-a luat Mitomanul doctoratul, este o golănie politică și o prostie incalificabile…

Dar „România educată” a președintelui „politruc” (așa cum s-a auto-denumit Iohannis, într-o emisiune televizată, el, sărăcuțul la minte, neavând semnificația cuvântului), a conținut și conține și ea plagiatori cu duiumul. Sorin Câmpeanu, specializat în îmbunătățiri funciare (traseist politic – ALDE, Pro România și PNL), cel care a fost ministru al Educației, a ținut cu dinții de fotoliu, până ce atotputernicul de la Cotroceni, se pare că i-a spus răspicat: „Ori ești prost, ori ești prècaut. Hai, taie-o!”

Pe generalul de izmene, Ionel Nicolae Ciucă, alt plagiator fruntaș, același președinte îl ține în partea de primăvară a inimii sale, deși, în urmă cu un an, înfiera cu mânie proletară plagiatul: „Plagiatul reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca, în fața unor probe concludente, persoanele acuzate să nu facă un pas în spate, după cum se întâmplă în democrații consolidate. Pentru a progresa ca societate, instituțiile abilitate trebuie să-i sancționeze drastic pe cei care își însușesc ilicit munca intelectuală a celorlalți, dar și pe aceia care facilitează acest lucru.” A rămas, ca-n tren: Tot înainte!

Mai nou, un liberal insalubru, care a supt la țâța PD-ului Elenei Udrea, Lucian Bode, ministrul de Interne al României noastre iohannizate, pe o „peroadă”, totuși, determinată, contestă ceea ce susține însăși Universitatea care i-a acordat diploma de doctor pârât în relații internaționale și studii de securitate (sic – n.r.!) : plagierea tezei sale de doctorat!

,,Eu, personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rotația guvernamentală să se ia o decizie clară, în acest sens”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Adică furtul intelectual al ministrului de Interne trebuie tolerat, până când va fi schimbat de un ministru pesedist. Sper ca marele ștab al PSD, Ciolacu. să numească un om modest fără doctorat, cu studii medii, dacă se poate, căci e posibil ca un alt doctor pesedist să fi plagiat la rându-i, fiindcă unul onest și bine pregătit n-are ce să caute în PSD…

Dar, ca „să nu fie dezordine, ca să nu fie haos”, vorba poetului de curte, Adrian Păunescu, cineva trebuia să plătească, măcar pentru plagiatul lui Bode. Și lingăii de la CNA au rezolvat problema de imagine a ministrului-manglitor de materie cenușie:  ziariștii de la B1 Tv, Zamfir și Buzoianu, au fost amendați cu câte 10.000  lei de căciulă, pentru că au „găvărit” public despre plagiatul grosier al tovarășului Bode. Hai, sictir, democrație originală!

Dumitru Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments