AcasăEditorialHristos a Înviat, Florentin Andronie!

Hristos a Înviat, Florentin Andronie!

L-am cunoscut pe Florentin Andronie în urmă cu 7-8 ani, atunci când nu avea de-a face nici cu politica și nici cu scaunul Primăriei Brebeni. Era, pur și  simplu, un întreprinzător privat, liber, adânc pătruns de morala creștină, aceea care îți deslușește și Calea, și Adevărul, și Viața. Viața – prin generozitate, caritate, prin menirea de a-i dărui celuilalt din ceea ce nici ție nu îți e, uneori, îndeajuns, viața – prin sacrificiu de sine…

Așa l-am cunoscut… Veșnic frământat de necazurile comunității sale și de neajunsurile celor din jurul său. Așa l-am cunoscut… Reconstruind, cu fonduri proprii, intrarea în biserica din comuna sa natală, Brebeni, aducând prinos Domnului  prin daniile făcute, refăcând podurile din localitate, construind puțuri pentru adăparea animalelor, fântâni pentru oameni și – mai ales – ajutându-i pe cei care – fără de voia lor – au devenit neputincioși săraci și neajutorați. Atenție, nu vorbim despre un sfânt, ci despre un român adevărat, cu patimile și scăderile sale, dar cu multe fapte pozitive la activ

Așa îl cunosc și astăzi, chiar dacă el trece printr-o situație grea, legată de sănătatea sa fizică. Cu siguranță, așa îl voi cunoaște și mâine, atunci când își va relua activitatea lui de zi cu zi. Nu mă refer neapărat la activitatea de la Primăria Brebeni, acolo unde a fost ales și la al doilea mandat, cu un scor zdrobitor, ci – mai ales – la activitatea sa de dinainte de a face politică, aceea de OM, cu litere mari.

Piaza bună a lumii i-a repartizat lui Florentin Andronie doi îngeri păzitori, pe fiica sa Florentina și pe soția sa Mimi, care-i sunt alături, și la bine și la rău, și care nu-l vor trăda niciodată, așa cum l-au trădat cei care au ciugulit, cu nesaț, din palma sa, și care au ajuns mari ștabi politici, grație generozității sale…

Am certitudinea că, în viitorul apropiat, Florentin Andronie mă va suna să-mi spună că este iarăși ce-a fost și mai mult decât atât. Pentru că nu există ființă nemântuibilă pe acest pământ. Nu există om căruia Hristos să nu-i spele picioarele… Și asta, cu atât mai mult în cazul lui Florentin Andronie, cel care, pe unde a trecut, și-a lăsat urmele adânci ale credinței sale în Dumnezeu. A dăruit icoane pe sticlă sau pe lemn, cu Fecioara Maria și Iisus, sculpturi cu chipul Mântuitorului, statuete înfățișându-i pe apostolii creștinismului, tablouri și picturi cu scene din Cartea Sfântă… Priviți, dragi cititori, doar pentru o clipă, Monumentul religios, închinat lui Iisus, din lemn și piatră, de la intrarea în satul Săltănești, și vă veți da seama cât de pătruns este sufletul său de credința noastră strămoșească!

Acum, în preajma Floriilor și a Sărbătorilor Pascale, noi, cei care credem în frumusețea lui morală și în însănătoșirea lui grabnică, noi, cei care, după chipul și asemănarea lui, nu avem sufletul sufocat de ură, deși am mai greșit și noi față de el, îi urăm lui Florentin Andronie multă, multă sănătate și un Paște Fericit! Și, fiindcă, toată viața sa el a avut încredere în menirea binelui, îi dorim ca să-și primească – de urgență – de la Dumnezeu, timpul neconsumat al vieții… Personal, cred cu toată tăria în acest lucru! Hristos a Înviat, Florentin Andronie!

Cu prietenie,
același Dumitru Sârghie

7 COMENTARII

  1. ne/am cunoscut şi m/a impresionat modestia şi altruismul luii Florin Andronie însă mi-a părut rău de ceea ce i s-a întâmplat. Din păcate politica ne-a despărtit şi este după părerea mea cel mai rău lucru pe care l-a făcut Florin Andronie intrând in politică.

  2. Multumesc,am convingerea ca Florentin va fi din nou OMUL PE CARE-L STIM PE DE ROST

  3. Felicitari pentru material! Nea Florin si Mimi au nevoie de oameni care sa le sustina moralul! In curand are sa vina la Primarie. Se simte din ce in ce mai bine! Felicitari inca odata!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments