AcasăInterviuÎi asigur pe slătineni că PNL Olt va veni în fața lor...

Îi asigur pe slătineni că PNL Olt va veni în fața lor cu cel mai bun candidat și cu cele mai bune proiecte de dezvoltare pentru acest oraș

Dle președinte, PNL câștigă, en-fanfare, alegerile europarlamentare. Cărui fapt se datorează acest eveniment istoric?

Înainte de a răspunde la întrebările dumneavoastră, dați-mi voie să profit de această ocazie și să mulțumesc, din tot sufletul, tuturor oltenilor care ne-au acordat votul lor duminică. Datorita lor, cu ajutorul lor, PNL Olt a reușit un scor istoric. De asemenea, mulțumesc tuturor colegilor mei din BPJ și din organizațiile locale care au luptat în această campanie.

Așa cum am afirmat întotdeauna, Partidul National Liberal este singurul partid din România capabil să dea o lecție usturătoare PSD. Această victorie se datorează, în primul rând, politicii corecte și în interesul românilor făcută de PNL și unei campanii electorale foarte bine puse la punct. Liberalii au străbătut toate localitățile din Romania și le-au prezentat oamenilor soluții reale, concrete, în antiteză cu promisiunile unui guvern corupt și incapabil.

liviu voiculescu pnl corabia netLista PNL, deschisă de un simbol al patriotismului și luptei anticorupție, așa cum vreau să îl definesc pe Rareș Bogdan, urmat de primari foarte buni, campioni la atragerea de fonduri europene și europarlamentari de succes, precum Siegfried Mureșan și Marian Jean Marinescu, și exemplele pot continua.

Este o listă care le-a conferit românilor încrederea că PNL poate ajuta, din Parlamentul European, cu adevărat, România, ca parte a celui mai mare grup politic și anume PPE.

Și județul Olt, prin PNL Olt, a contribuit la această victorie și, iată, matematica electorală se schimbă și la noi. Veți repeta figura la prezidențiale?

Într-adevăr, mai mult ca niciodată, eu – împreună cu colegii mei – am dus o campanie asiduă în toate localitățile din Olt și acest lucru a dus la acest scor record pentru filiala noastră, diferența între noi și PSD fiind de doar 19%, cea mai mică diferență înregistrată vreodată în istoria filialei Olt.

Evident, ne bucurăm de victorie, dar eu nu fac parte din categoria acelora cărora victoriile le întunecă judecata. O victorie înseamnă o responsabilitate mai mare și o analiză la sânge a celor care nu și-au îndeplinit target-ul. Nu pot merge mai departe cu oameni care trădează și care nu au înțeles că lucrurile în filiala Olt s-au schimbat și nu mai e loc de blaturi și de mimare a opoziției. Dacă până acum, poate, au fost colegi care nu au crezut că ce spun aia și fac, prin analiza pe care o voi face, le voi demonstra că nu stau în drum de nimeni, pentru conturarea și mai pregnantă a performanței politice a filialei Olt, indiferent cine este, cum îl cheamă și ce vechime are în partid! Fac această curățenie în filială, pentru că obiectivele pentru alegerile prezidențiale sunt mult mai mari și vreau să ni le îndeplinim cu succes!

Se profilează o candidatură la prezidențiale din partea USR-PLUS. Să se îngrijoreze președintele Klaus Iohannis?

Președintele Klaus Iohannis nu are niciun motiv de îngrijorare. În toate sondajele este politicianul care beneficiază de cea mai mare încredere din partea românilor, ca dovadă succesul înregistrat la referendumul pentru justiție! Asta spune tot! Sper că politicienii din Alianța USR-PLUS vor avea maturitatea politica să îl susțină pe președintele Iohannis, pentru un nou mandat.

Cum rezolvă PNL dihotomia care se profilează între cele două forte politice de primă mărime, PNL și Alianța USR-PLUS?

Chiar dacă uneori pot exista opinii diferite, atât PNL cât și Alianța USR-PLUS trebuie să conlucreze în interesul românilor și al României. Acestea sunt lucrurile care ne unesc și pe care românii le așteaptă de la noi. Nu mai este loc de orgolii în politica românească, ci de decizii înțelepte care să pună România în rândul țărilor civilizate din Uniunea Europeană.

D-le președinte, odată schimbată arhitectura electorală și în Olt, credeți că puteți veni cu un candidat care să câștige Slatina?

Mie îmi place să fac lucrurile temeinic, pas cu pas și cu o analiza serioasă asupra tuturor competițiilor electorale care urmează. Am câștigat acum o bătălie care îmi da forță, îmi dă încredere că suntem pe drumul cel bun. Vreau să le câștigam și pe următoarele, începând cu prezidențialele. În ceea ce privește Primăria Slatina, la acest moment, pot să vă spun doar că îi asigur pe slătineni că PNL Olt va veni în fața lor cu cel mai bun candidat și cu cele mai bune proiecte de dezvoltare pentru acest oraș.

Ce previzionați la prezidențiale?

Nu e vorba despre o previziune ci despre o certitudine. Președintele Iohannis va câștiga, en-fanfare, ca să vă citez, și al doilea mandat.

Cum vedeți promovarea d-lui Stănescu, în fruntea PSD la vârf?

Nu mă privește ce face PSD nici la vârf, nici la coadă. Mă preocupă. cu totul și cu totul, alte lucruri. La PSD, totul e posibil.

Ce mesaj aveți către electorat, în general?

Mesajul meu este cel pe care l-am susținut și în această campanie: să nu îi mai lase pe alții să le decidă viitorul…

Dumitru Sârghie


1 COMENTARIU

  1. cu cine dracu sa ma castige si Iohannis ? cu tine , un militian care ai fost data afara din politie pe considerente indoielnice,nu-ti este rusine,paparudo,ce rezultate ai avut tu la olt asa mari mincinosule ? daca ati optinut ceva a fost pentru ca ati fost lasati si asta pentru ca s-a dorit debarcarea lui Dragnea , iar acest lucru nu s-a intamplat decat la olt a fost la nivel national,au votat doar ce-i care nu au avut ce face in ziua respectiva,adevarata fata a pSD-lui o veti vedea la Prezidentiale dar in primul rand la Locale si Parlamentare,voi nu aveti cum sa optineti mai nmult de 15-18 % si asta ca sunteti lasati,la olt voi sunteti o adunatura de tembeli,niciodata voi nu veti castiga alegerile locale de la Slatina,aici lucrurile se misca foarte bine iar Slatina astazi si peste un an de zile va arata cu adevarat un oras european,ce sa faceti voi la Slatina? voi din punct de vedere uman,profesional…sunteti zero, am vazut discursul lui Stirbu , de la Craiova si mi-am dat seama cat de valorosi sunteti, va dati seama ce ar insemna sa fim condusi de un Popa si un Militian,ca sa nu mai vb de ceilalti care mai sunt pe langa voi !

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments