AcasăOra SatuluiÎi sfătuiesc pe locuitorii comunei Bărăști să accepte schimbarea. E foarte mult...

Îi sfătuiesc pe locuitorii comunei Bărăști să accepte schimbarea. E foarte mult să stai 20 de ani ca primar…

După cum se știe, în țară s-a pornit un carusel al schimbărilor politice și administrative radicale, născute din dorința tineretului român de a transforma din temelii clasa politică existentă. De un sfert de secol, suntem dominați de o clasă politică expirată, rapace, coruptă și indiferentă la marile probleme cu care se confruntă comunitățile urbane și rurale.

Nici județul Olt nu este mai prejos, junimea slătineană ieșind în stradă, la început – cu oarece timiditate – apoi, cu dezinvoltură, arătând spre cei care ne-au călcat destinul în picioare.

Valul schimbărilor a ajuns și în satele județului nostru, iar la Bărăști, într-o comună cu oameni harnici și cu credință în Bunul Dumnezeu, de vreo patru cincinale, a fost uitat de către autorități un primar care nu mai are ce să le spună locuitorilor, după atâta amar de “domnie” pesedistă.

Marius Boeru, consilier local, un tânăr de 28 de ani, este hotărât să preia destinele acestei localități străvechi, o localitate care a fost – de la Revoluție încoace – deturnată din bunul mers al evoluției sale spre democrație. PNL Olt i-a creat lui Marius Boeru drum liber spre a candida la Primăria Bărăști, având în vedere că – in integrum – tineretul de aici este de partea acestuia, iar lângă ei se află cei mai înțelepți bătrâni ai comunei, care doresc – la rându-le – marea schimbare!

marius boeruD-le Marius Boeru, cine sunteți, unde  lucrați și care este traseul dvs. politic?

Mă numesc Marius Boeru, fiu al satului, născut și crescut pe meleagurile comunei Bărăști. Actualmente, lucrez la o companie multinațională, care colaborează cu Uzina Dacia. Traseul meu politic a început în anul 2012, candidând pentru funcția de primar și consilier local, pe listele PDL, câștigând-o pe cea din urmă. Pentru alegerile locale din 2016, vizez funcția de primar și o majoritate în Consiliul Local.

Care sunt schimbările fundamentale pe care le vizați în comuna Bărăști, în cazul în care câștigați primăria?

În primul rând, îmi doresc să ajungem la un consens cu Consiliul Județean, pentru asfaltarea drumului județean Bărăști de Cepturi – Mereni. Locuitorilor li s-a promis, încă din 1996, că vor avea asfalt dar, până în momentul de față, actualul primar nu a reușit acest lucru. Doresc asfaltarea tuturor ulițelor și coastelor din comună.

Ce rezultate ați scos la prezidențiale, ca lider liberal, în lupta grea cu PSD, un partid care și-a înfipt adânc rădăcinile în sufletul Bărăștiului?

Rezultate neașteptate. În turul doi, am obținut un scor de 35 %, în lupta cu mamutul PSD.

De ce ați ales PNL?

În 2012, am ales PDL. În PNL, am ajuns prin fuziunea celor două partide. Cred că a fost un lucru benefic pentru câștigarea alegerilor prezidențiale și, de ce nu, pentru câștigarea alegerilor locale din 2016. Liberalismul de dreapta este calea pentru dezvoltarea țării și, bineînțeles, a comunităților rurale.

Ce puteți să faceți pentru școlile și cultura comunei Bărăști, ca primar?

După Revoluție, în comuna Bărăști, au existat trei școli. În momentul de față, este doar una, dar cu un număr redus de elevi. În calitate de primar, voi susține ca aceasta să nu se desființeze, prin rectificări de buget, dar și alte surse.

Doresc construirea unui Cămin Cultural, în satul Bărăști de Vede, dar și înființarea unui ansamblu de dansuri populare.

Există în România un val al schimbărilor politice radicale. Credeți că ajuns (acest val) și pe la Bărăști?

Da. Sper ca alegatorii să-și dea seama că tinerii de astăzi sunt speranța de mâine. Dacă nu schimbă nimic, nimic nu se va schimba.

Ce proiect aveți în minte pentru întoarcerea tineretului acasă, la Bărăști?

În comuna Bărăști, sunt oameni harnici, muncitori, dar nu sunt ajutați îndeajuns. Am de gând să-i susțin în accesarea fondurilor europene ca, în cele din urmă, să ajungă tineri antreprenori.

Un mesaj către locuitorii comunei Bărăști!

Îi sfătuiesc pe locuitorii comunei Bărăști să accepte schimbarea. E foarte mult să stai 20 de ani ca primar. Te plafonezi și ai impresia că totul ți se cuvine. Moto-ul meu este: „Primarul vostru, prietenul vostru!”

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments