AcasăActualitateImnul României a răsunat din peste 5000 de piepturi

Imnul României a răsunat din peste 5000 de piepturi

După ce autoritățile locale și județene au depus coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și s-au prins în Hora Unirii, aceștia – împreună cu peste 5000 de slătineni – s-au strâns în centrul orașului pentru a sărbători, așa cum se cuvine, ziua de 24 ianuarie, dată la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească.

Picture 041

La îndemnul autorităților locale, slătinenii, cu mic, cu mare, s-au adunat pe esplanadă și, înarmați cu steaguri tricolore, au intonat „Deșteaptă-te Române”. Astfel, după 24 ianuarie 2006, când a avut loc cea mai mare horă din lume, horă ce a strâns aproape 14 000 de oameni, Slatina și slătinenii au scris din nou o filă în Cartea Recordurilor, cu acești peste 5000 de oameni care au intonat Imnul de Stat.

După ce au cânta imnul împreună cu cetățenii, interpreta Alina Dorobanțu și directorul Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” – Costinel Alecsandrescu, i-au invitat pe cei prezenți să se prindă și în tradiționala horă românească.

De asemenea, tuturor celor prezenți le-au fost înmânate, de către organizatori, certificate de participare.

Picture 020Minel Prina – primarul Slatinei, Paul Stănescu – președintele CJ Olt, Marius Oprescu – vicepreședintele CJ Olt, senatorul Darius Vâlcov și deputații Daniel Bărbulescu, Emil Moț și Virgil Delureanu au intonat imnul și au vorbit despre însemnătatea zilei de 24 ianuarie 1859.

Picture 058Primarul Minel Prina le-a mulțumit oamenilor pentru numărul mare în care aceștia au fost prezenți la eveniment și pentru contribuția lor definitorie la stabilirea celor două recorduri, înclinându-se în fața lor, în semn de respect și prețuire.

Senatorul Darius Vâlcov și-a arăta bucuria pentru că slătinenii sunt foarte uniți și pentru că se simt bine în orașul lor. De asemenea, Vâlcov a ținut să precizeze că actualul și viitorul primar al Slatinei, Minel Prina, este cel mai potrivit pentru a conduce destinele acestui oraș, pentru că este permanent în slujba cetățenilor și nu i-a dezamăgit niciodată.

La final, viceprimarul Slatinei, Mihaela Stana, a împărțit celor prezenți sarmale și mămăliguță, alături de un pahar de vin fiert.


RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit, Slatina e iarasi ce-a fost si mai mult decat atat:un oras comunist ,condus de niste hoti si devalizatori…

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments