AcasăActualitateÎn atenția tinerilor absolvenți din promoția 2023

În atenția tinerilor absolvenți din promoția 2023

Absolvenții de învățământ promoția 2023 care nu au promovat examenul de bacalaureat pot obține indemnizație de șomaj, înregistrându-se, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, până marți, 1 august 2023. Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării indemnizației de șomaj.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în evidențele agențiilor teritoriale, sunt: actul de identitate; diplomă de absolvire sau adeverință din care să rezulte data absolvirii; Curriculum Vitae.

Pentru a se înregistra, absolvenții din județul Olt se pot adresa la: Agenția Locală Slatina, str. Prelungirea Crișan nr. 2; Agenția Locală Caracal, str. Toma Rușcă nr. 3; Punct de Lucru Balș, str. Nicolae Bălcescu, bl. 152, ap. 1 și 3; Punct de Lucru Corabia, str. T. Vladimirescu nr. 52; Punct de Lucru Drăgănești Olt, str. N. Titulescu nr. 137, bl. F, sc. A, parter.

 Indemnizația de șomaj pentru absolvenți se acordă la cerere, pe o perioadă de șase luni. Este o sumă fix, lunară, neimpozabilă, în cuantum de 299 lei/lună și care se acordă de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire.

Nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învățământ.

Mihaela Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular