AcasăOra SatuluiÎn ciuda tuturor prăpăstiilor lumii, în comuna Dobroteasa, viața merge înainte!

În ciuda tuturor prăpăstiilor lumii, în comuna Dobroteasa, viața merge înainte!

Dobroteasa este o comună din județul Olt, cu bogate tradiții istorice, culturale și  religioase… Aflat în fruntea administrației locale încă din anul 1996 (deci, la al șaptelea mandat), primarul Ion Crăciunescu, fiu al acestei comune, a stat drept, în fața tuturor furtunilor politice și sociale, îndeplinindu-și cu brio datoria de cetățean și primar al acestor locuri care cuprind următoarele sate: Batia, Câmpu Mare, Dobroteasa (reședință comunală) și Vulpești.

În ciuda tuturor prăpăstiilor lumii în care trăim, în comuna Dobroteasa viața merge înainte, iar dl primar, alături de întregul aparat administrativ n-a stat cu mâinile în sân și, iată, că poate aduce la cunoștința opiniei public, următoarele înfăptuiri administrative, de interes general, pentru comuna pe care o păstorește de ani și ani…

Mai întâi, trebuie spus că, în proximitatea localului de primărie se află în construcție (pe CNI) un edificiu modern Căminului Cultural din localitate, o lucrare care ar putea fi finalizată (conform spuselor domnului primar) spre sfârșitul  acestui an, deși, în proiect, este stipulat anul 2022, pentru recepția lucrării. Într-un stadiu la fel de avansat și aflat tot în proximitatea primăriei, se află în construcție (pe PNDL) și o unitate sanitară modernă, a cărei finalizare va fi tot în anul curent.

Ceva mai departe, spre ieșirea din Dobroteasa către Slatina, cu o generoasă finanțare de la Consiliul Județean Olt, se construiesc, într-un ritm accelerat, o Subunitate de Pompieri și o Stație de Salvare, obiective care se vor desăvârși tot în anul 2022.

Deci, Cultură, Sănătate și Măsuri eficiente împotriva incendiilor, iată fapte bune, care mențin zona rurală a istoricului județ Olt în zona civilizației europene, repet, în ciuda tuturor convulsiunilor politice și sanitare din țară și din lume. În ceea ce privește Educația, comuna Dobroteasa nu stă mai prejos, având în vedere noul local de școală finalizat anul trecut, conform standardelor europene, pe PNDL 2, pentru clasele I-VIII și Grădiniță, în Dobroteasa, precum și o altă Grădiniță, la fel de modernă, în Câmpu Mare.

Trebuie să menționăm, de asemeni, proiectul care se află pe masa Guvernului, pentru o canalizare de 15 km, precum și o asfaltare de drumuri, de 4,5 km, cu o documentație depusă la CNI, încă de anul trecut.

E mult? E puțin? E de-ajuns? Dar, la aceste întrebări, doar locuitorii acestei frumoase comune pot răspunde, luând în calcul și vremurile grele în care trăim. Ori faptul că dl Primar Crăciunescu se află la al șaptelea mandat spune totul. Felicitări, d-le Primar!

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments