AcasăPoliticaÎn interiorul UNPR, există un curent foarte puternic de a candida pe...

În interiorul UNPR, există un curent foarte puternic de a candida pe forțe proprii!

O nouă întâlnire a reprezentanților UNPR Olt cu cei ai mass-mediei locale a avut loc duminică, 18 octombrie a.c., la sediul central al partidului. Alături de Pavel Belinski – vicepreședinte UNPR Olt, președinte al Organizației de Seniori a UNPR Olt și vicepreședinte al Organizației de Seniori, la nivel național, de Cosmin Ciorei – președinte al Organizației de Tineret Olt, vicepreședinte la nivel național, a fost invitat și col. (r) Marin Iancu – vicepreședinte al Organizației de Seniori, la nivel național.

unpr iancuÎn deschidere, Pavel Belinski a vorbit despre întâlnirea viceprim-ministrului Gabriel Oprea de la Alexandria, unde a afirmat punctul de vedere al UNPR, în sensul că, UNPR merge, în continuare, cu PSD, indiferent de ce se vorbește, susținând, astfel, guvernul Victor Ponta. De asemenea, Gabriel Oprea a spus că nu își dorește funcția de prim-ministru și susține președintele țării, indiferent cum se numește el.

Pavel Belinski a mai spus că dorește să fie activate toate persoanele care se numesc seniori, deoarece seniorii reprezintă o forță puternică în rândul UNPR.

Ofițer de carieră, col. (r) Marin Iancu a urmat Academia de Înalte Studii Militare, specializarea radare de aviație. După încheierea carierei militare, a câștigat un concurs de director tehnic la Serviciul de Ambulanță Ilfov, până la începutul anului 2010, când serviciile de ambulanță din Ilfov și din București s-au unit într-un serviciu mitropolitan. Acolo a rămas, o perioadă, ca șef serviciu. A renunțat și a mers în mediul privat, fiind reprezentant comercial pe Franța la o firmă de termopane. Ulterior, a intrat în politică, susținând că UNPR este cel mai disciplinat partid politic din România, un partid foarte bine organizat, cu o structură care nu lasă nimic la voia întâmplării.

„La nivel central, conlucrăm foarte bine cu tineretul. Am o colaborare foarte bună cu reprezentanta tineretului din sectorul 2, chiar am inițiat un proiect împreună și țin foarte mult legătura cu tinerii. Alături de d-l Belinski, sperăm să facem și să mișcăm lucruri bune, nu numai pentru partid, ci și pentru comunitate”, a spus Marin Iancu.

SINGURI SAU PE LISTE COMUNE CU PSD?

Ca de fiecare dată, nici acum nu a lipsit întrebarea: la alegerile din 2016, UNPR merge pe liste comune cu PSD sau singur?

„Nu pot avea alt punct de vedere, decât cel al conducerii oficiale. Încă nu este stabilit. Partidul este într-o alianță. Până la sfârșitul anului, se va lua o decizie în acest sens. Dacă acum există animozități între cele două partide, nu numai la Olt, ci și în alte zone ale țării, vă asigur că UNPR este un partid disciplinat. Conducerea partidului ține cont de vocea din teritoriu. Dacă vor fi suficiente zone în care alianța nu funcționează, atunci poate că balanța se va înclina în acest sens. Personal, mi-aș dori ca UNPR să meargă singur la alegerile viitoare. Dar, deocamdată, există aceste două  variante”, a declarat Marin Iancu.

Cu privire la acest subiect, președintele tinerilor progresiști, a spus: „La nivel național, s-a făcut o propunere din partea PSD de a candida pe liste comune. Însă, în interiorul partidului, există un curent destul de puternic de a candida pe forțe proprii. Deocamdată, suntem între propunerea PSD și curentul din interiorul partidului. Noi avem un climat propice de a merge singuri în alegeri. Bineînțeles că trebuie să se facă o analiză la nivel național, astfel încât partidul să aibă de câștigat. Dar, în acest context politic actual, UNPR este cel mai serios partid politic. La Olt, avem suficienți oameni valoroși, astfel încât să putem candida singuri, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare”.

ALĂTURI DE TINERII ARTIȘTI

Conferința de presă s-a încheiat cu un anunț ce vizează o acțiune a tinerilor. Astfel, în perioada 23-25 octombrie 2015, va avea loc un vernisaj de artă, la sediul partidului, care va cuprinde pictură, goblenuri, lucrări din lut și fotografie. „Oferim ocazia tuturor tinerilor talentați de a-și expune lucrările. Vor fi invitați și critici de artă. Încercăm să oferim un climat propice artei. Tineretul progresist organizează evenimente regulat, deoarece se știe că aceștia nu au, de cele mai multe ori, ocazia să se facă vizibili. Aceste acțiuni le facem pentru tineri, care trebuie încurajați în tot ceea ce întreprind!”, a conchis Cosmin Ciorei.

Deschiderea va avea loc vineri, 23 octombrie, ora 19.00, publicul iubitor de artă putând admira lucrările expuse până duminică, 25 octombrie.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments