AcasăEvenimentIN MEMORIAM VIOREL ANDREI

IN MEMORIAM VIOREL ANDREI

Ieri, 14 septembrie a.c., în ziua în care polițistul slătinean Viorel Andrei ar fi împlinit 40 de ani, Asociația Internațională a Polițiștilor Regiunea 1 Olt a organizat un eveniment comemorativ, la o lună de când fostul polițist al Biroului Rutier Slatina nu mai este printre noi.

Manifestarea a constat într-un meci de fotbal demonstrativ, meci ce a avut loc pe Stadionul Alprom. Partida s-a disputat între o echipă formată din colegii și prietenii lui Viorel și cealaltă formată din foști fotbaliști de performanță din zona Olteniei, cum ar fi Gerry Gane, Rică Neaga, Silvian Cristescu, Alin Răceanu sau Mugur Gușatu.

Foto Cosmin Duică
Foto Cosmin Duică

S-au depănat amintiri, au fost oferite familiei cadouri simbolice, iar toți cei prezenți au putut achiziționa câte un tricou cu chipul regretatului polițist, contra unei donații sau sponsorizări care să ajungă la familia îndurerată.

Iată, evenimentul a avut un scop caritabil, așa cum Andrei Viorel ne obișnuise, de-a lungul timpului, cu numeroasele sale acțiuni caritabile.

De o rară noblețe sufletească și morală, Andrei Viorel a fost apreciat, atât de colegi, cât și de prieteni, ca un om care ajuta pe toată lumea și care nu avea în vocabular cuvântul „nu”. Indiferent că te cunoșteai cu el de câteva zile sau de zeci de ani, el te numea prietenul lui. Pe lângă meseria de polițist, Andrei Viorel mai avea o meserie, cea de prieten.

Sufletul acestui eveniment a fost Nicolae Baicea, președintele IPA Regiunea 1 Olt, care – în cuvântul său – a vorbit despre Colegul și Omul Viorel Andrei și a mulțumit tuturor pentru prezență și pentru implicarea în reușita acțiunii.

Alături de copiii săi, a mai luat cuvântul Lavinia, soția lui Viorel, care cu greu și-a putut stăpâni lacrimile…

Un cuvânt de apreciere l-a avut și fostul comandant al Poliției Rutiere Slatina, d-l Nicolae Cărămizaru, care i-a fost șef lui Viorel și care a reiterat faptul că era un om de nădejde, un profesionist și un prieten adevărat.

Meciul dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, în spiritul prieteniei, așa cum i-ar fi plăcut lui Viorel și așa cum este și deviza Asociației Internaționale a Polițiștilor: Servo per amikeco (Servicii prin prietenie)! Dumnezeul să-l odihnească în pace!

Dragoș Sîrghie

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments