AcasăInterviuÎn politică, nu există alt criteriu decizional, în afara votului majoritar, decât...

În politică, nu există alt criteriu decizional, în afara votului majoritar, decât în dictatura!

D-le viceprimar, trăim spaima coronavirusului. Cum se vede de la Scornicești această pandemie?

Personal, nu sunt panicat de această pandemie, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm anumite măsuri de prevenire a extinderii și contaminării cu acest virus. În localitatea noastră, cetățenii conștientizează riscurile provocate de acest virus și acest lucru se vede prin evitarea de către aceștia a ieșirilor, fără un motiv anume, în spații publice. În acest moment, pe raza localității noastre, nu se poate vorbi de starea de panică și sunt încrezător că nici în viitor. Totul depinde de noi, cetățenii orașului Scornicești.

daniel tudor scornicesti net 783Ce măsuri au luat autoritățile în acest sens și care mai sunt relațiile dvs. cu primarul Prioteasa, în aceste momente de panică?

Încă de când a apărut primul suspect de Coronavirus, am ținut o strânsă legătură cu cei de la DSP, cu poliția, cu medicii de familie, dar și cu asistenții comunitari. În acest fel, să reușim identificarea persoanelor care vin din țările afectate de acest virus și introducerea lor în izolare la domiciliu, reducând, astfel, riscul de extindere.

Fac apel, pe această cale, tuturor celor care vin din zonele de risc să nu evite să declare acest lucru.

În ceea ce privește relația mea cu d-l primar, în această perioadă, este una normală, orice alte discuții, divergențe, trebuie lăsate deoparte, atenția trebuie îndreptată spre rezolvarea acestei situații de criză.

Viața merge înainte, totuși… Care sunt planurile dvs. administrative, pentru un Scornicești capabil să țină pasul cu vremurile și cu civilizația europeană?

Sper ca această situație să nu afecteze prea tare spectrul economic. Printre prioritățile mele administrative, amintesc atragerea de fonduri externe, fie europene, fie guvernamentale. Cu aceste fonduri externe, pe lângă bugetul intern, poți reuși să implementezi proiecte de anvergură pentru localitate.

Ca proiecte, acestea ar fi legate de extinderea rețelei de gaze, modernizarea și asfaltarea drumurilor comunale, extinderea rețelei de apă și canal, reabilitarea blocurilor și, bineînțeles, crearea de locuri de muncă. Chiar dacă par lucruri mărețe, să știți că, dacă într-adevăr îți dorești, poți.

Dacă voi reuși să ocup funcția de primar, am ambiția să demonstrez că se poate și la Scornicești, pentru că oamenii din Scornicești merită să trăiască în condiții mai bune.

Cum catalogați scoaterea lui Mario De Mezzo din cursa pentru Primăria Slatina și intrarea în cursă a dlui președinte Liviu Voiculescu? Nu cumva PNL Olt și-a arătat astfel slăbiciunea și incapacitatea în fața PSD?

Da, într-adevăr, Mario nu mai este candidatul PNL la Primăria Slatina, însă a rămas alături de organizația municipală și își va da tot concursul în a-l sprijini pe d-l președinte Liviu Voiculescu. Nu a fost scos din cursă pe ușa din dos, așa cum deja știm, această decizie de a nu mai fi el candidatul a fost luată în urma unui sondaj sociologic, rezultând că Mario are mai puține șanse decât Liviu Voiculescu, ca să câștige Primăria Slatina.

Legat de incapacitate și slăbiciunea PNL în fața PSD, vom vedea acest lucru după numărarea voturilor. Eu, personal, sunt încrezător în victoria d-lui Liviu Voiculescu.

Din punct de vedere cultural, Scorniceștiul a rămas tot la coada localităților urbane din Olt. Aveți vreo idee în acest sens, în perspectiva faptului că veți fi noul primar al orașului lui Ceaușescu?

Cunosc tradiția de altădată a Scorniceștiului și da, aveți dreptate, în acest moment, nu ne mai putem mândri cu asta. Clar, îmi doresc, în ideea că voi fi primarul Scorniceștiului, ca această tradiție cultural-sportivă de altădată să reînvie.

Ar fi o bucurie atât pentru mine, cât și pentru toți locuitorii localității Scornicești, ca să vedem ansamblul de dansatori participând, la nivel național, de ce nu, și internațional – în diferite spectacole.

Cum e posibil ca PNL să vină la Caracal, la Primărie, cu un candidat care, până mai ieri, a fost un pesedist în carne și oase? Este un afront la adresa liberalismului din Olt…

Nu vreau să pară că fug de răspuns, însă am stabilit, la nivel de BPJ, ca organizațiile locale să aibă autonomie totală, în ceea ce privește alegerea candidaților.

Așadar, cei mai în măsură să dea un răspuns la această întrebare sunt cei care răspund de acea organizație.

Aveți curaj să spuneți public unde scârțâie strategia politică a PNL Olt, impusă oarecum samavolnic de președintele Liviu Voiculescu?

Dacă ne uităm la ultimele rezultate obținute atât la alegerile europarlamentare, dar și prezidențiale, nu putem spune că strategia politică scârțâie, ba, dimpotrivă. Am spus-o și atunci, o spun și acum: un merit important l-a avut și modul prin care d-l președinte Liviu Voiculescu a coordonat campaniile electorale de atunci.

Cum vedeți ieșirea din joc a unui politician veritabil, precum fostul prim vicepreședinte Marian Vasile?

D-le Sârghie, eu sunt adeptul unității și a lucrului în echipă. Această ruptură, clar, nu poate aduce un beneficiu echipei noastre, cum, de altfel, nicio astfel de situație de acest gen. Această ieșire a lui Marian din prima linie a fost decizia lui și nu vreau să o judec eu.

D-le prim-vicepreședinte… știți că vă prețuiesc… și de aceea vreau să fiți sincer cu mine și cu cei care vă simpatizează. Nu vă sperie unanimitatea asta ceaușiștă cu care BPJ al PNL Olt votează toate propunerile lui Liviu Voiculescu, fie bune, fie catastrofice? Într-un partid liberal nimeni nu-și exprimă un punct de vedere diferit de al șefului suprem?

Vă mulțumesc frumos pentru apreciere, știți foarte bine că sentimentul este reciproc, de acea, nu-mi permit să nu vorbesc sincer cu d-voastră. În general, să știți că, înainte de ședințele de BPJ, cel puțin în ceea ce mă privește, atunci când avem pe ordinea de zi proiecte mai delicate, purtăm discuții și ne consultăm, în prealabil.

Vă precizez faptul că au fost și proiecte care au fost supuse la vot și nu au trecut cu unanimitate, ci cu majoritate. Dar, până la urmă, democrația, care are, sigur, și inconveniente, pentru că nu întotdeauna are criterii axiologice, adică de valoare, așa se exprimă: majoritatea hotărăște! În politică, nu există alt criteriu decizional, în afara votului majoritar, decât în dictatură. Ori, PNL are o veche tradiție democratică… Nu pentru democrație au murit tinerii noștri, în Decembrie 1989?

Un mesaj către cetățenii județul Olt…

Având în vedere situația prin care trecem, în această perioadă, nu pot decât să le doresc tuturor multă sănătate.

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments