AcasăActualitateÎnchiderea Podului Olt va duce la costuri, probleme sociale și economice fantastic...

Închiderea Podului Olt va duce la costuri, probleme sociale și economice fantastic de mari!

PMP Slatina crește ca pâinea și asta grație unui președinte activ, civilizat și interesat sincer de soarta locuitorilor și întreprinzătorilor privați de pe aceste meleaguri. Numele său este Marian Căruntu, care a organizat, săptămâna trecută, o conferință de presă, având ca obiectiv principal tragerea unui semnal de alarmă, cu privire la iminenta închidere a traficului rutier pe Podul Olt și de deviere a acestuia printr-o variantă ocolitoare Găneasa-Strejești-Moșteni-Curișoara-Slatina.

marian caruntu 580„Gândiți-vă ce ar însemna Slatina, pentru Pirelly, pentru TMK, pentru ALRO, pentru Cord, fiecare dintre aceste firme plătesc transportatorii. Aceste tiruri fac 33 de km în plus pentru aceste transporturi, deci ei vor plăti în plus acești km, acest ocol. Nu mai punem la socoteală și timpul pierdut, pentru că, pe acest tronson nu se merge ca pe un drum european, este un drum județean, practic, e un drum mai îngust, un drum prin localitate, un drum cu limitare de viteză.

Am vrut și am discutat să vedem ce reacție au cei de pe platforma industrială Slatina. Am vorbit la Pirelly care exportă din producția lor circa 80% în Italia, iar tot transportul se face rutier. Deci, ei exportă toată marfa în Italia prin această zonă. Vă dați seama câte costuri suplimentare vor avea ei pentru acest transport. Nu mai vorbim de Cord, de TMK. TMK are Combinatul de la Reșița. Ei fac transporturi tot pe această zonă. Mai sunt și alte firma care sunt dincolo de Olt.

Sunt probleme pe care încă nu le identificăm, dar sunt extrem de mari. Vor duce la costuri, probleme sociale și economice fantastic de mari. De aceea, eu propun și rog autoritățile administrației locale și județene să se gândească bine când vor da acceptul pentru începerea lucrărilor. Să se gândească dacă nu cumva ar fi mai bine să facă acea centură ocolitoare care trebuia făcută înaintea acestei intervenții. Pentru că acest pod trebuia reparat acum 20 de ani.

Acest pod este așa cum este și trebuia să intre în reparații acum 20 de ani. S-a amânat această reparație și acum s-au hotărât să o facă. Propunerea mea și rugămintea mea este să se gândească foarte bine înainte de a face acest pas, să înceapă, eventual, înainte a face centura ocolitoare și după aceea să umble la pod. Pentru că altfel vor distruge economia județului Olt și vor rămâne zeci de salariați fără serviciu și zeci de familii fără serviciu”, a declarat fruntașul Mișcării Populare.

Abordând apoi și latura politică a realităților pe care le trăim astăzi, Marian Căruntu face un apel cetățenilor de bună-credință, invitându-i să treacă de partea bună a lucrurilor, adică a Partidului Mișcarea Populară, fiindcă: „În așa fel, noi încercăm să aducem din nou încrederea oamenilor în politică, să le creăm, mai ales, tinerilor sentimentul acela de a rămâne acasă, de a veni lângă noi să face ceva împreună pentru majoritate.

Acesta este scopul meu de când am venit la PMP Slatina și nu am să dezamăgesc pe nimeni, niciodată”, conchide Marian Căruntu, unul dintre cei mai activi lideri ai noului partid.

Dumitru SÂRGHIE


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments