AcasăActualitateIndemnizații de șomaj pentru absolvenții 2013

Indemnizații de șomaj pentru absolvenții 2013

Absolvenții instituțiilor de învățământ din județul Olt, promoția 2013, pot beneficia de indemnizație de șomaj, dacă se înregistrează la sediile Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Slatina, Balș, Caracal, Corabia sau Drăgănești-Olt. Aceștia au la dispoziție 60 de zile de la data absolvirii studiilor, pentru a beneficia și de serviciile gratuite oferite de AJOFM Olt, precum informare, consiliere și orientare profesională, în vederea angajării.

Documentele necesare sunt: act de identitate (copie și original), act de studii sau adeverință din care să rezulte data absolvirii (copie și original) și adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „Apt de muncă”.

DIGITAL CAMERA„Indemnizația de șomaj poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii și se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învățământ absolvită. Indemnizația de șomaj este o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din valoare indicatorului social de referință, în vigoare la data stabilirii indemnizației și se acordă, la cerere, pe o perioadă de șase luni. Nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții care, la data solicitării dreptului, urmează o formă de învățământ”, a declarat Gherghina Ioniță, director executiv al AJOFM Olt.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments