AcasăEditorialINDIGNAȚI-VĂ!

INDIGNAȚI-VĂ!

Am avut privilegiul, de câteva ori, să dialoghez, între patru ochi, cu Adrian Năstase. Atât în perioada în care PSD era la Putere, apoi în Opoziție și chiar în momentul când Mircea Geoană devenise o păpădie la butoniera lui Traian Băsescu. Adică, atunci când PSD s-a aliat cu PDL, prefațând astfel atât de contestatele guvernări ulterioare ale lui Emil Boc.

Actualul deținut de drept comun, închis pentru luare de mită și șantaj, îmi recomanda la acea vreme să citesc cartea lui Stéphane Hessel – INDIGNAȚI-VĂ și, ca atare, să mă indignez la rândul meu.

carte hesselCitându-mi din această carte, fostul premier de la Cornu viza însăși precaritatea guvernului PSD-PDL, ironiza prostia debordantă a lui Geoană, deplângea nivelul de trai scăzut și sărăcia românilor din acea perioadă, dar – în ultimă instanță – acuza și Justiția din România, aflată sub papucul căpcăunului Traian Băsescu.

Am înțeles atunci că Adrian Năstase este mai supărat pe proprii lui colegi de partid decât pe Traian Băsescu, cel care – vorba ceea – era dușmanul său consacrat.

Cred și astăzi că lacheii săi de altădată din PSD, în frunte cu Victor Ponta (vezi trocul făcut de imberbul premier cu Băsescu, pentru a-și numi oamenii în capul Justiției), i-au făcut mai mult rău decât însuși Traian Băsescu.

Dacă lui Traian Băsescu i-a fost întotdeauna teamă de personalitatea politică proeminentă a lui Năstase, fiind – la rându-i – un animal politic greu de ucis, pentru Victor Ponta și aliații săi, prezența locatarului din Zambaccian în proximitatea PSD devenise traumatizantă.

Mai cred sincer că arestatul Adrian Năstase chiar este, din păcate, vinovat, având păcate grele, dar nu atât de vinovat cât sunt alte personagii mafiote pesediste, pedeliste ori liberale, care se plimbă libere prin Parlamentul României sau pe culoarele unor instituții de stat, fără a da socoteală pentru fărădelegi mult mai mari decât cele care s-au pus în cârca fostului premier pedeserist și chiar a lui Traian Băsescu.

Revenind la cartea lui Hessel, de parcă majoritatea românilor ar fi citit-o, România este astăzi în pragul unei indignări generale, așa cum era și atunci când Adrian Năstase, încolțit și de Băsescu, dar și de PSD, ne invita pe noi la indignare.

Așadar, dragi români, urmați îndemnul de altădată al lui Năstase: INDIGNAȚI-VĂ! Guvernul Ponta merită, cu prisosință, disprețul vostru suveran!

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments