AcasăOra SatuluiÎnlăturarea lui Paul Stănescu din Guvern nu trebuia să aibă loc...

Înlăturarea lui Paul Stănescu din Guvern nu trebuia să aibă loc…

D-le primar, de când lucrați în primăria pe care o conduceți acum și cum ați început cariera?

Într-adevăr, am o vechime de peste 34 de ani în instituția pe care la ora actuală o conduc. Am lucrat, din 1985, pe Registrul Agricol, și timpul mi-a permis să învăț și să evoluez, iar, în 2004, am participat la alegeri și am reușit să câștig primul mandat de primar. Urmând și al doilea, și al treilea, iar, în prezent, când vorbim, sunt la cel de-al patrulea mandat de primar.

Cu siguranță, d-le primar că de-a lungul carierei dvs. administrative ați avut și succese și neîmpliniri… Cum e mandatul pe care îl parcurgeți astăzi?

Într-adevăr, pe parcursul acestor mandate și mergând și înapoi, pe perioada cât am fost funcționar public, am întâlnit și bune, am întâlnit și rele, dar m-am străduit să le duc la bun sfârșit. De când sunt primar, am și urcat, dar au fost momente în care am și coborât. Vina nu mi-a aparținut în totalitate mie, am fost legat de altcineva și aceea a fost perioada care m-a ținut puțin pe loc.

Cu speranța, cu vigilența și puterea de muncă pe care le-am avut, am putut trece peste toate obstacolele ce mi-au apărut în cale.

marius stefan popescu gostavatuAveți o clădire a primăriei model… Sunteți într-o mică renovare acum… Ce faceți?

Da, într-adevăr, avem o primărie, ca suprafață, destul de mare. Pot spune că este meritul meu, pentru că, în mandatul meu, am reușit să fac, așa îi spun eu, această capodoperă. O primărie modernă, care este utilată cu absolut tot ceea ce înseamnă tehnică, pentru ca funcționarul să-și poată desfășura activitatea în bune condiții.

Ținând cont că am dat-o în folosință în anul 2005, este o perioadă destul de mare, a fost necesară o igienizare. Asta facem acum. Împrospătăm aerul și să-i dăm putere funcționarului să lucreze cu mult devotament, cu multă dăruire și cu multă responsabilitate!

Țara traversează o perioadă nu tocmai benefică din câte cred că știți și dvs. Cum vedeți înlăturarea lui Paul Stănescu din Guvernul României?

Discuții sunt multe, dar înlăturarea d-lui președinte Paul Stănescu din Guvern, din punctul meu de vedere, nu trebuia să aibă loc… Politica este politică, se negociază, se discută. Dacă era să discutăm pe realizări, județul Olt, prin noi, primarii, a avut, la toate alegerile, rezultate dintre cele mai bune.

Se zvonește o schimbare a d-lui Paul Stănescu și din funcția de președinte al PSD Olt. Probabil că primarii, care sunt coloana vertebrală a partidului, se vor mobiliza în favoarea domniei-sale…. Sau nu, d-le primar?

Nu știu despre ce schimbare vorbiți. Vorbiți cumva de o schimbare care să vină de sus?

Da, chiar de acolo…

Nu văd normală o astfel de schimbare. Pentru că, în față, trebuie să stea întotdeauna cel care are rezultate. Să avem și noi, la rândul nostru, ministere, deconcentrate etc. Pentru aceasta am muncit! Așa, dacă muncim și nu avem nimic, de ce să mai muncim?

Ce mesaj aveți pentru politicienii de la județ, dar mai ales pentru oamenii dvs., cu care vă duceți veacul aici?

Pentru politicienii noștri de la nivel de județ este important este să fie strâns uniți, să aplece privirea și să se uite către noi primarii, deoarece și noi suntem cei care muncim și avem contactul direct cu cetățeanul!

Cetățenilor comunei le spun să aibă încredere în mine că am fost și voi fi întotdeauna aproape de ei și voi realiza tot ceea ce mi-am propus, în beneficiul localității noastre.

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments