AcasăActualitateInspectoratul de Jandarmi Județean Olt – bilanțul anului 2022

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt – bilanțul anului 2022

La începutul săptămânii,  inspectorul șef, colonel Emanuel-Theodor Botan a prezentat activitățile derulate, misiunile executate și rezultatele obținute, în anul 2022, de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

Astfel, în anul 2022, jandarmii din județul Olt și-au canalizat resursele, eforturile și acțiunile, în direcția creșterii gradului de siguranță al persoanei și a patrimoniului, precum și creșterea performanței structurilor operative, în îndeplinirea misiunilor.

Pentru protecția participanților, a infrastructurii și prevenirea tulburării ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării adunărilor publice, în perioada de referință, au fost executate 235 misiuni de asigurare a ordinii publice. Pe timpul misiunilor specifice, au fost constatate 404 fapte de natură penală (65 constatate de jandarmi, iar 339 în cooperare cu efectivele poliției), au fost identificați 387 de autori și au fost aplicate 2.003 sancțiuni contravenționale, în valoare de 531.900 lei.

În ceea ce privește intervenția preventivă, jandarmii au desfășurat 364 activități, acestea desfășurându-se în instituții de învățământ, arene sportive, în locurile de desfășurare a unor adunări publice și în alte locuri din mediul urban sau rural.

Protejarea fondului piscicol și forestier și respectarea regimului juridic privind dezvoltarea, gestionarea și exploatarea durabilă a acestora sunt aspecte de interes, având în vedere necesitatea prezervării patrimoniului și menținerii biodiversității și echilibrului ecologic. Au fost organizate 155 de acțiuni, pe linia protejării fondului forestier, în colaborare cu organele silvice și 64 de acțiuni, pe linia conservării fondului piscicol în colaborare cu reprezentanții locali ai ANPA.

Pe timpul executării misiunilor din competență au fost constatate 46 de fapte penală la regimul piscicol cu 33 de autori depistați, fiind aplicate 194 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.450 lei și două fapte de natură penală, la regimul silvic, cu un autor depistat.

„În perioada 29 august – 25 noiembrie 2022, Jandarmeria Română a organizat cel de-al XX-lea Curs Superior Internațional, unitatea noastră fiind reprezentată de domnul colonel Filip Cristian, șeful Serviciului Ordine și Siguranță Publică, care a îndeplinit, cu rezultate meritorii, pentru a patra oară, atribuțiile funcției de Comandant al Cursului.

Obiectivul acestui Curs, unul prestigios la nivelul Jandarmeriei Române și la nivel internațional, este acela de dezvoltare a carierei fiind destinat ofițerilor din cadrul forțelor de securitate internă și de apărare din România și alte state, urmărind dezvoltarea aptitudinilor necesare pentru exercitarea de funcții specifice, în cadrul unui stat major internațional, pe timpul misiunilor de menținere a păcii, sub mandatul Organizației Națiunilor Unite.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt este pregătit, atât din punct de vedere profesional, cât și logistic, pentru a-și îndeplini, cu succes, misiunile și pentru a pune în aplicare prevederile legale, astfel încât siguranța cetățenilor din județul nostru să nu fie afectată”, a declarat Emanuel-Theodor Botan.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments