AcasăActualitateInspectoratul Teritorial de Muncă Olt – controale la lucrările din domeniul construcțiilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt – controale la lucrările din domeniul construcțiilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfășura, în perioada februarie-decembrie 2024, Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă, la lucrările din domeniul construcțiilor.

Obiectivele campaniei sunt: creșterea gradului de implicare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul construcțiilor, în ceea ce privește obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime, al surpării malurilor la lucrările de excavații; respectarea prevederilor legale, în ceea ce privește instruirea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor; implementarea măsurilor de siguranță, la utilizarea instalațiilor de ridicat.

 „Campania națională se va desfășura în mai multe etape. Prima etapă se va desfășura în lunile februarie-martie 2024, prin mediatizarea, informarea, privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă, la lucrările din domeniul construcțiilor și organizarea de dezbateri, în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, cu principalii dezvoltatori din județul nostru cu activitate în acest domeniu. A doua etapă se va desfășura în lunile aprilie-noiembrie 2024, constând în verificarea modului de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcțiilor, prin acțiuni de control la angajatori.

Etapa de verificare a realizării măsurilor dispuse și stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se va realiza, pe toată durata de desfășurare a campaniei, în funcție de termenele de realizare dispuse cu ocazia controalelor”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Mihaela Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments