AcasăActualitateInspectorii de muncă din cadrul ITM Olt – 218 controale specifice, în...

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Olt – 218 controale specifice, în luna mai 2022

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna mai 2022, 218 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate peste 235 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic. Pentru cele mai grave deficiențe, s-au aplicat 82 sancțiuni, din care 75 avertismente și 7 amenzi, în valoare totală de 82.000 lei.

„În luna mai 2022, inspectorii de muncă au identificat patru persoane care desfășurau muncă nedeclarată (o persoană la un angajator din Caracal – activitate restaurante, o persoană la un angajator din București, punct lucru Corabia – activitate comerț, o persoană la un angajator din Tufeni – activitate creștere animale, o persoană la un angajator din Slatina – activitate intermedieri). Celor 4 angajatori care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 70.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 11 evenimente, soldate cu 10 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă și o persoană decedată, în timpul deplasării de la locul de muncă spre domiciliu”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments