21.09.2021
„InspireACTION pentru TINEri” este titlul proiectului cu finanțare nerambursabilă la care au participat elevii Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina, în acest început de an școlar având ca scop dezvoltarea unei atitudini pro-active capabilă să diminueze și să elimine efectele negative asupra sănătății lor cauzate de restricțiile prelungite impuse de pandemia de Coronavirus.
Proiectul, cofinanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt prin Programul de susținere a acțiunilor de tineret- P2, având ca beneficiar Asociația Educație și Cultură pentru Viitor, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt, și-a propus atingerea următoarelor obiective:
- îmbunătățirea stării psiho-emoționale și fizice a elevilor prin desfășurarea unor activități recreative și de agrement, printr-un stagiu de 3 zile într-un mediu non-formal, inspirațional;
- creșterea gradului de recunoaștere și gestionare corectă a tipurilor de emoții care pot afecta starea de sănătate în această perioadă prin activități nonformale și consiliere psiho-emoțională;
- stimularea apetitului pentru mișcare, socializare, comunicare și interrelaționare directă, prin activități fizice în aer liber.
Activitatea principală a acestui proiect s-a desfășurat sub forma unei excursii, în perioada 17-19 septembrie 2021, la care au participat 21 de elevi. Complexul Turistic Natura Green și Aventerra Park din Mușetești, județul Gorj, le-a oferit liceenilor ocazia să experimenteze combinații unice de activități fizice, recreative și de agrement, de aventuri de neuitat alături de colegi, capabile să le maximizeze potențialul de emoții într-un cadru natural, cu aer curat și o priveliște minunată. Parcul le-a pus la dispoziție multe elemente interesante și provocatoare care dezvoltă atenția, concentrarea, echilibrul și coordonarea tinerilor. Traseele parcurse de elevi nu au fost doar la înălțime, ci și sub formă de drumeții și în Peștera Muierilor.
Pe tot parcursul excursiei, elevii și-au exprimat emoțiile pe care le-au identificat și modul în care le-au gestionat într-un jurnal de reflecție.
Echipa de implementare a proiectului este formată din următoarele cadre didactice: Maria Sorina Nicolescu, Emanuela Cornelia Popescu, Daniela Petru, Mariana Camelia Neacșu, Eugenia Vasiloaica și Victorița Geanina Tăbîrcă .
Prof. Dorina Diță