AcasăActualitateInstituția Prefectului – Județul Olt sau totul e bine când se termină...

Instituția Prefectului – Județul Olt sau totul e bine când se termină cu bine!

Cu ceva timp în urmă, publicația noastră, dar și Asociația „Ecologia Bunului-Simț”, de care suntem indisolubil legați, au semnalizat organelor în drept, precum și opiniei publice, neregulile pe care SC Mineral Expert SRL Craiova le înfăptuia prin exploatarea ilegală a nisipului din albia Oltețului, pe raza comunei Voineasa.

prefectura olt 618
.

Semnalele pe care le-am tras atât noi, cât și primarul comunei Voineasa, d-l Ion Vasile, au ajuns la urechile șefilor instituțiilor răspunzătoare de protecția mediului înconjurător și ale celor care emit autorizații pentru astfel de exploatări (Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Olt, respectiv SGA Olt) care au luat primele măsuri, aplicându-i respectivei firme o amendă, în conformitate cu legislația în vigoare și obligând-o să se conformeze cu prevederile autorizației de mediu.

În ciuda acestor măsuri, SC Mineral Expert SRL Craiova a continuat să „treacă cu buldozerul peste legile țării”, așa cum spunea primarul comunei Voineasa, fapt care a determinat ca Asociația „Ecologia Bunului-Simț” să adreseze o sesizare scrisă Instituției Prefectului din județul Olt.

Urmare a acestei sesizări, prefectul de Olt, prof. Silviu Neacșu, a solicitat imperativ instituțiilor cu atribuții analizarea aspectelor semnalate și dispunerea de urgență a măsurilor ce se impun pentru aplicarea cu fermitate a legilor în vigoare.

adresa prefectura voineasaÎn urma verificărilor făcute de către instituțiile abilitate, s-a constatat că firma respectivă exploata agregate minerale din albia râului Olteț, fără a deține acte de reglementare din domeniul gospodăririi apelor, punând în pericol atât noua punte care traversează râul Olteț și a cărei reconstrucție a costat câteva miliarde de lei vechi, dar și stâlpii de electricitate din proximitate, care ar fi putut să se prăbușească prin erodările rezultate în urma acestor exploatări nesăbuite și absolut ilegale.

În urma intervenției Prefecturii Olt, s-a dispus încetarea activității de exploatare a acestei firme, precum și retragerea utilajelor din albia minoră a râului Olteț.

Primarul comunei Voineasa, d-l Ion Vasile respiră ușurat după toată această intervenție a Instituției Prefectului, spunându-ne că „Totul e bine, când se termină cu bine” și sperând ca firma respectivă, utilizând diferite tertipuri și relații politice, să nu cumva să se mai întoarcă, „să calce cu buldozerul peste legile acestei țări”!

Dumitru Sârghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments