AcasăActualitateÎntâlnire a președinților Consiliilor Județene ale Elevilor din România

Întâlnire a președinților Consiliilor Județene ale Elevilor din România

În perioada 14-17 martie a.c., în stațiunea Băile Herculane, a avut loc prima etapă a proiectului „CiNE Votează?”, organizat de Asociația Elevilor Mehedinți, finanțat prin Programul Tineret în Acțiune, acțiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret. La această întâlnire au fost prezenți președinți ai Consiliilor Județene ale Elevilor din România, printre care s-a numărat și Maria Andreea Dicu, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Olt, elevă a Colegiului Național „Radu Greceanu” din Slatina. Alături de Președinții Consiliilor Județene ale Elevilor, a fost prezent și Romeo Moșoiu – consilier al Ministerului Educației Naționale și Andrei Bogdan Petre – președinte al CNE în mandatul 2012-2013 și actual senior.herculane cj al elevilor

„Pe parcursul evenimentului, participanții au luat parte la diverse sesiuni de formare coordonate de profesorii formatori, pe teme precum leadership, luarea deciziilor, lucrul în echipă, respectiv lobby și advocacy. În acest context, președinții Consiliilor Județene ale Elevilor au adus în discuție reprezentarea elevilor în cadrul Consiliilor de Administrație ale instituțiilor de învățământ preuniversitar. De asemenea, s-au realizat dezbateri despre ceea ce înseamnă reprezentarea elevilor în cadrul Consiliului de Administrație și importanța de a cunoaște opinia elevilor și nevoile pe care le au aceștia, nivelul de implicare al reprezentantului elevilor în procesul de luarea a deciziilor, dar și modalități de aplicare a celor învățate”, a declarat Maria Andreea Dicu, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Olt.

A doua etapă a proiectului „CiNE Votează?” se va desfășura în perioada 28-31 martie 2013, însă, de această dată, va fi o întrunire a secretarilor Consiliilor Județene ale Elevilor și a noilor membri ai Biroului de Presă al Consiliului Național al Elevilor. În luna mai, va avea loc Seminarul Național Drept la Vot, la care vor participa membrii Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor.

„Scopul acestor întâlniri este obținerea dreptului de vot al reprezentantului elevilor în cadrul Consiliului de Administrație din unitățile de învățământ preuniversitar, pentru a transparentiza și eficientiza sistemul educațional din România și pentru o mai bună cunoaștere a nevoilor, dorințelor, așteptărilor pe care le au elevii în ceea ce privește conducerea instituției de învățământ din care face parte”, a mai spus Maria Andreea Dicu.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments