AcasăActualitateÎNȚELEGEREA DE LA SIGHET

ÎNȚELEGEREA DE LA SIGHET

În ziua de 5 februarie 2015, s-au împlinit 62 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet și 52 de ani de la moartea lui Ion Mihalache în închisoarea de la Râmnicul Sărat.

Manifestările comemorative s-au desfășurat în zilele de 7 și 8 februarie la Sighet și la Bădăcin (sat în județul Sălaj în care s-a născut Iuliu Maniu).

intelegerea de la sighetDin Oltenia au participat membri ai Alianței Naționale Pentru Restaurarea Monarhiei: Ovidiu Bunea (Dolj), Ioan Paul Popescu (Olt), Noel Negrea (Mehedinți) și Alin Pavelescu  (Vâlcea).

La Sighet, după vizitarea Memorialului (amenajat în fosta închisoare) și slujba de pomenire oficiată de un sobor de preoți (greco-catolici, ortodocși și romano-catolici) în sala Consiliului Local s-a desfășurat un simpozion în cadrul căruia s-au rostit alocuțiuni despre viața și activitatea pusă în slujba țării, de către cei doi corifei țărăniști din perioada interbelică.

După încheierea simpozionului, într-o atmosferă încărcată de spiritualitatea indusă ca urmare a omagierii personalității celor doi martiri țărăniști ai neamului nostru, s-a semnat un protocol de colaborare între Alianța Națională Pentru Restaurarea Monarhiei, Fundația Corneliu Coposu și Clubul Național Țărănesc. Potrivit acestui protocol cele trei ONG-uri își vor coordona acțiunile legate de restaurarea monarhiei și promovarea moralei creștine. Acest protocol, numit „ÎNȚELEGEREA DE LA SIGHET”, rămâne deschis și altor organizații ale societății civile și se speră să coaguleze toate forțele promonarhiste și procreștine din România.

ÎNȚELEGEREA DE LA SIGHET s-a făcut în numele tuturor românilor care și-au pierdut viața în închisorile comuniste pentru că nu au renunțat la creștinism și libertate. Așa să ne ajute Dumnezeu.

Ioan Paul Popescu

___________________________________

ALIANȚA NAȚIONALĂ PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI

ÎNȚELEGEREA DE LA SIGHET

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei împreună cu Fundația Corneliu Coposu și Clubul Național Țărănist PNȚCD au semnat, sâmbătă 7 februarie, în sala de consiliu a Primăriei din Sighetu Marmației, un protocol de colaborare. Denumit Înțelegerea de la Sighet, protocolul prevede două direcții comune:

1. Promovarea conceptului de monarhie constituțională, susținerea acțiunilor destinate reintroducerii simbolurilor monarhice în însemnele reprezentative ale statului, cu scopul final de restaurare a monarhiei constituționale.

2. Promovarea în cadrul societății românești a valorilor și principiilor moralei creștine, care au fundamentat, în spațiul românesc, instituția monarhică de-a lungul istoriei.

Documentul a fost semnat din partea celor trei organizații de Marilena Rotaru, Ion Andrei Gherasim și Gheorghe Ciuhandu. Numeroși membri ai Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (căreia i s-au alăturat și membri ai nou înființatei sucursale ANRM Maramureș), Fundației Corneliu Coposu și Clubului Național Țărănist PNȚCD au participat la comemorarea a 62 de ani de la trecerea în eternitate a lui Iuliu Maniu, în spațiul Memorialului de la Sighet, la cimitirul săracilor și la Bădăcin. Moștenirea spirituală a marelui om politic și patriot, Iuliu Maniu, a exprimat din nou, forța moralei creștine care unește prin iubire, devotament și puterea sacrificiului.

Semnată într-un loc devenit sacru prin jertfa elitei societății românești, Înțelegerea de la Sighet reprezintă mărturia viabilității idealurilor naționale în actualitate și speranța refacerii normalității în România.

Trăiască Regele!


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments