AcasăEditorialINTELIGENȚA STINSĂ ȘI SUFLETUL DEVASTAT ALE LUI TĂRICEANU

INTELIGENȚA STINSĂ ȘI SUFLETUL DEVASTAT ALE LUI TĂRICEANU

Greu să găsești un politician mai duplicitar și mai ipocrit decât regalistul sub acoperire – Călin Popescu Tăriceanu. Singura lui virtute, în acest moment greu pentru țară este aceea de a plagia cu voluptate liberal – troțkistă lozincile rostite de vocea conducătorului său suprem, Liviu Dragnea.

Alături de alți impostori politici, Călin Popescu Tăriceanu s-a pus de-a curmezișul ordinii democratice românești, girând întotdeauna guverne care ne-au eliminat din viață bucuria de a trăi, împiedicând curățirea societății, abolind valoarea intrinsecă și îndrăgind utopiile de tip socialist, pentru a se îmbogăți, fără a avea vreun merit special.

tariceanu zEl este un fel de „boier roșu”, care n-a luat de la tatăl său, Dan Amedeo Lăzărescu (scriitor, traducător de limbă engleză și om politic liberal) decât poate disponibilitatea acestuia de a servi alte interese în afara celor legitime și nicidecum erudiția și știința de carte ale misteriosului mason plătit de Securitate.

Recent l-am auzit pe acest levantin tăricean spunând că „liberalii sunt deja istorie”. Fără să le iau apărarea gigeilor și turcanelor din schizofrenicul PNL, eu prevăd că ALDE va ieși din istorie înaintea acestuia. De fapt, ALDE nici nu există. E o limuzină tractată de PSD, un lichen saprofit care respiră pe trupul și așa greoi al partidului lui Dragnea (partid care el însuși are nevoie de oxigen, după ce s-a autointoxicat cu un medicament tip Hexi Pharma – OUG nr.13) și va trăi atâta cât vor dori mușchii lui Dragnea, în cazul în care acesta își rezolvă problemele judiciare.

Mai mult, i-am văzut lui Tăriceanu zâmbetul și fericirea radiind pe fața lui, atunci când, dimpreună cu Băsescu, alt dihor ateu, au făcut bășcălie unul față de celălalt, într-o notă de decadență, cu poleială de manea, făcând încă o dată Parlamentul de râs.

Ce nu știe tovarășul Tăriceanu este faptul că, în viclenia sa rudimentară, Liviu Dragnea se va scutura de el ca de ciumă, fără vreo problemă de conștiință. Știți și voi, dragi cititori, că larva își devoră, uneori, fluturele, înainte ca acesta să apuce să zboare.

Dacă PSD are ceva șanse de reformare, având în vedere eșalonul politic nr. 2 al acestui partid, eșalon format din politicieni gen primarul Chirica de la Iași, lui Tăriceanu îi va fi greu să iasă din Cimitirul Elefanților, fiindcă el este, mai degrabă, apropiat de latura conservatorist – mahalagistă a PSD (vezi Gabi Firea) și de cea peremistă a aceluiași partid (vezi vadimiștii Olguța Vasilescu și zurbagiul grobian Codrin Ștefănescu).

În acest timp, Iohannis, în mediocritatea-i legendară, face eforturi să se autodepășească, exersând retorica lui Demostene, cu pietricele în gură, în fața oglinzii, vorbind în Parlament doar pentru sine, liberalii neinspirați recurg la metafore gen „morcov în cur”, useriștii dorm de rup pământul, strada proguvernamentală practică xenofobia, cea a multinaționalelor, mai rafinată, stă „De… zeghe în lanul de secară”, Dragnea râde de toți pe sub mustață, având totuși o neliniște metafizică subpancreatică, iar lui Călin– file din poveste nu i-a rămas suveran decât trupul (după atâtea mariaje), în ciuda inteligenței sale stinse și a sufletului său devastat de teama că va fi pus curând să scrie vreo carte, în condiții de maximă securitate!

Bietul politruc neștiind sub nicio formă să folosească acuzativul în propoziție!

DUMITRU SÂRGHIE


1 COMENTARIU

  1. Domnul Tariceanu,s-a dovedit in toate ipostazele un demagog vara scrupule,totusi este inca activ fara a avea ceva de spus.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments