AcasăInterviuInterviu cu Claudia-Gabriela Nițulescu, președinte fondator al O.N.G. „Kiwanis Club  Slatina”

Interviu cu Claudia-Gabriela Nițulescu, președinte fondator al O.N.G. „Kiwanis Club  Slatina”

Știu că, în afară de activitățile desfășurate în calitate de inspector școlar pentru învățământ special și special integrat, la Inspectoratul Școlar Județean Olt, în anul 2015, ați avut inițiativa înființării unui O.N.G. numit Asociația „KIWANIS Club Slatina”. Pentru cei care încă nu știu prea multe despre această organizație, spuneți-ne ce fel de organizație este acesta și care sunt scopurile ei?

Asociația „KIWANIS Club Slatina” a fost constituită pe 1 iunie 2015, are personalitate juridică de drept privat non-profit, fără scopuri lucrative, face parte din Organizația Internațională KIWANIS, organizație globală de voluntari ce are ca misiune îmbunătățirea calității vieții copiilor și a comunităților din care aceștia fac parte. Este a doua organizație umanitară pentru copii, după UNICEF, cu  sediul  în Statele Unite ale Americii, la Indianapolis.  Fiecare comunitate are nevoi diferite, iar Asociația Kiwanis Club Slatina își dorește să fie aproape de  semeni și de nevoile acestora, să identifice modalitățile prin care poate contribui la ameliorarea sau  rezolvarea acestora.

Câte ONG-uri de acest tip activează în județul Olt și în țară?

În județul Olt, prima filială a fost înființată la Corabia în anul 2010, apoi la Slatina în anul 2015, iar de curând a fost înființat Kiwanis Club Balș și în viitorul apropiat va funcționa un asemenea club și în municipiul Caracal. Federația KIWANIS România este alcătuită din 37 de organizații, grupate pe zone geografice: Divizia Sud, Divizia Est, Divizia Nord – Vest și Divizia Centru. „KIWANIS Club Slatina” face parte din Divizia Sud.

În anul 2020-2021 ați deținut o funcție la nivel național, aceea de Locotenent Guvernator. Spuneți-mi ce a presupus această responsabilitate?

Funcția de Locotenent Guvernator presupune coordonarea unei divizii. Eu am coordonat cele 14 cluburi din Divizia Sud.

Ne puteți preciza care sunt, mai concret, obiectivele Asociației „KIWANIS Club Slatina”?

Dezideratul asociației este „Să servim copiii lumii!” Obiectivele asociației corespund cu obiectivele „KIWANIS Internațional”: –  să acorde prioritate valorilor umane și spirituale ale vieții în raport cu aspectele ei materiale; – să încurajeze aplicarea în relațiile interumane a Regulii de Aur: „Fă întotdeauna pentru alții ceea ce ți-ar plăcea să facă ceilalți pentru tine”!

În realizarea obiectivelor, activitățile s-au concretizat prin identificarea nevoilor comunității și realizarea unor proiecte sociale. Toate colegele mele, cele 25 de membrele ale asociației sunt implicate în activitățile pe care le desfășurăm, de altfel este o muncă de echipă care presupune timp petrecut împreună și mult suflet de voluntar.

Exemplificați câteva dintre acțiunile desfășurate de această asociație.

Cluburile locale, așa cum este Kiwanis Club Slatina, se implică în comunitățile lor, iar organizația internațională se confruntă cu provocări la scară largă, cum ar fi combaterea bolilor și a sărăciei. Clubul Kiwanis  Slatina  și-au dorit să contribuie la o lume mai bună a copiilor din comunitatea noastră, dedicându-și timpul și priceperea în diferite acțiuni sociale. Am avut multe acțiuni și voi aminti câteva din ele:

– Concursul de creație literară/desen/ pictură – Mesaj pentru Moș Crăciun;

– Campania socială Donează o carte! pentru dotarea bibliotecilor școlilor gimnaziale din mediul rural;

– Parteneri în Proiectul educativ regional Prezent! Nonviolent derulat de CJRAE Olt;

– Proiectul Shoes for Romanian Children – un proiect complex al Kiwanis Europa, prin care vor fi distribuite 4000 de perechi  de încălțăminte copiilor cu posibilități materiale reduse.      

Ultimul proiect în care Asociația  Kiwanis Club Slatina a fost implicată este  unul internațional, Românii de lângă noi, un proiect de suflet, derulat de către colega mea, doamna Dalia CÎRSTEA.  Ne-am alăturat acestui proiect deoarece ne dorim să contribuim la îndeplinirea obiectivului acestuia care se referă  la preocuparea tinerilor și a cadrelor didactice  pentru valorile primordiale ale românilor, indiferent de locul în care trăiesc în lume. Ceea ce faci pentru tine, moare odată cu tine, ceea ce faci pentru alții rămâne pentru eternitate. Îmi doresc ca fiecare acțiune a asociației să fie un zâmbet în plus în sufletul copiilor din comunitățile noastre.

Vă mulțumesc pentru interviul acordat, sunt bucuroasă că fac și eu parte din această  asociație și vă doresc ca toate proiectele pe care le veți derula să-și atingă scopul și să aducă multă bucurie în sufletele copiilor.

A consemnat Ștefania MARINEANU, Membru fondator „ KIWANIS Club Slatina”

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments