AcasăInterviuInterviu-Duplex: Marian Călin, copreședinte TNL Olt / Cristi Șerban, copreședinte TNL Slatina

Interviu-Duplex: Marian Călin, copreședinte TNL Olt / Cristi Șerban, copreședinte TNL Slatina

marian calin 614
.

Tinerii vor avea mereu un cuvânt de spus

Cine este Marian Călin? De unde vine și încotro se îndreaptă?

Sunt copreședinte TNL Olt, de profesie Inginer în Alimentație Publică, absolvent al Masteratului de Management Performant în Alimentație  Publică București… Am 27 de ani și fac politică din anul  2008.

De ce ai ales PNL?

În primul rând, este singurul partid de dreapta, membru al marii familii Europene (P.P.E.) care respectă valorile umane, dreptul la proprietate. Este partidul care îți dă undiță să pescuiești, nu să stai la mila altora. Îți dă undiță să pescuiești, nu îți dă pește de pomană, așa cum fac actualii guvernanți. Pentru că pomana e pe termen scurt, e o amăgire, pe când dacă ai undiță și știi să pescuiești, nu trebuie să mai stai cu mâna întinsă. Cam asta e diferența dintre PSD și PNL.

Ce pot face tinerii pentru o Românie mai bună, mai corectă și mai prosperă?

Investind în tineri, investim în viitorul țării. Pentru aceasta trebuie ca, mai întâi, să dăm noi totul pentru țară și apoi să așteptăm recompensa. În acest sens, noi, tinerii, trebuie să ne facem datoria, pentru ceea ce suntem plătiți, să apărăm valorile morale, să fim cinstiși și corecți, să dăm dovadă de solidaritate. Numai așa vom putea să ne îndeplinim  aspirațiile.

E loc și pentru tineri în politica mare?

Da! Tinerii vor avea mereu un cuvânt de spus, atât timp cât vor respecta valorile și prevederile statutare. Dovadă este faptul că ne regăsim în conducerile organizațiilor de partid de la toate nivelurile, începând cu cele comunale până la cele centrale.

Cum v-ați armonizat cu tinerii din vechiul PNL?

Trebuie să mărturisesc că, la început, acțiunile noastre nu au fost foarte bine armonizate, pentru că fiecare dintre noi aveam calendarele cu acțiuni stabilite anterior.

În prezent, toate acțiunile se desfășoară conform programelor stabilite împreună. Dovadă sunt acțiunile întreprinse cu ocazia zilei de 1 Martie și 8 Martie (Ziua Internațională a Drepturilor Femeii).

Ce acțiuni urmează să organizați?

În ultima ședință s-a stabilit calendarul acțiunilor pentru perioada primăvară-vară. Dintre acestea, amintesc activitățile legate de Ziua Internațională a Pădurii, zi în care tineretul național liberal din Olt va planta copaci în diferite localități din județul nostru, la care se adaugă acțiunile privind sărbătorile pascale.

Care este mesajul tău pentru tinerii din județul Olt?

Fac un apel către toți tinerii care îmbrățișează valorile liberale să vină aproape de noi, ușile de la cele doua sedii din Slatina sunt deschise, dar și toate celelalte organizații sunt dispuse să primească, în rândurile lor, tineri care vor să facă parte din marele Partid Național Liberal.

___________________________________________

cristi serban copresedinte tnl slatinaCristi Șerban:

Cred că este vremea tinerilor

Cine este Cristi Șerban? De unde vine și încotro se îndreaptă?

Cristi Serban este un tânăr, elev la Colegiului Național Vocațional Nicolae Titulescu, un om simplu! Vin din partea vechiului PD-L și vreau să fac o echipă competitivă cu toți tinerii din vechiul PNL, pentru a încerca să demonstrăm că și tinerii din ziua de astăzi au idei și vor să facă ceva pentru țara noastră.

De ce ai ales PNL?

Am ales PNL deoarece este un partid mare, un partid important pentru acest stat și, nu în ultimul rând, am vrut să susțin proiectul ,,România lucrului bine făcut”! Pentru că acest proiect ni se adresează și nouă, tinerilor, tineri de la care poate începe reformarea acestei țări.

Ce pot face tinerii pentru o Românie mai bună, mai corectă și mai prosperă?

Tinerii reprezintă viitorul acestei țări. Prin munca lor, prin comunicarea și punerea la comun a ideilor pe care și le susțin, pot face o țară mai prosperă și mai corectă. Cred că tinerii pot aduce România pe făgașul cel bun. Cred că este vremea tinerilor!

E loc și pentru tineri în politica mare?

Desigur! Tinerii pot face treabă în orice tip de politică. Munca unui partid politic, indiferent de numele și de mărimea lui, se bazează, în special, pe forța tinerilor. De aceea, în noul PNL, sunt și vor fi și mai mulți tineri. Tineri cu idei în folosul comunităților în care trăiesc, tineri cu forță de muncă, tineri care pun umărul pentru „România lucrului bine făcut!”, tineri care vor ca România să iasă din această groapă a corupției și minciunii generalizate.

Iar pentru acest lucru tinerii trebuie să fie cât mai sus în politică și nu să se rezume, doar la lipit afișe. Așa cum și-ar dori unii să fie… Vremea aceea a trecut.

Cum v-ați armonizat cu tinerii din vechiul PNL?

Au fost câteva inadvertențe, așa cum se întâmplă mereu la început. Dar acum echipa s-a sudat perfect… Dovadă stau și acțiunile făcute împreună. Acțiuni reușite, zic eu… Acțiuni unde s-a colaborat foarte bine și s-a reușit omogenizarea acestor două puternice echipe: cea a fostului PDL și cea a fostului PNL! Dar acum nu se mai poate vorbi de două echipe, ci de una singură, sub aceeași siglă și cu aceleași țeluri: echipa PNL!

Care sunt următoarele acțiuni pe care urmează să le organizați?

Sâmbătă, 21 martie a.c, avem o acțiune, de Ziua Pădurii… Această acțiune constă în plantarea de copaci. Am făcut o cerere de aprobare la Primăria Slatina, pentru a planta respectivii copaci în municipiul reședință de județ și sperăm ca cererea noastră să primească aviz favorabil. În caz contrar, vom merge în comuna Crâmpoia, unde domnul primar Ionel Mirea ne primește cu brațele deschise și pe aceasta cale îi mulțumim!

Care este mesajul tău pentru tinerii din județul Olt?

Alăturați-vă nouă, pentru a forma o echipă puternică și pentru a face o țară mai bună pentru toată lumea!

A consemnat Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments