AcasăActualitateInvestiția Companiei de Apă Olt în cele două stații de tratare a...

Investiția Companiei de Apă Olt în cele două stații de tratare a apei din Slatina va rezolva cea mai mare problemă legată de calitatea apei – turbiditatea!

Compania de Apă Olt anunță faptul că investiția privind modernizarea sistemului de alimentare cu apă este realizată în proporție de 40%. Compania de Apă Olt va investi peste 161 de milioane de lei, pentru modernizarea întregului sistem de alimentare cu apă .

„La Stațiile de Tratare Apă «Salcia» și «Nicolae Bălcescu» se lucrează din plin, chiar și în această perioadă.

Investiția Companiei de Apă Olt, «Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre de potabilitate a apei», din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă «Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020», a fost finalizată 40%. 75% din lucrările civile au fost finalizate. Luna viitoare, vor începe și lucrările mecanice, electrice și echipamente, care reprezintă 60% din investiție.

Acum, în cele două stații de tratare apă, se lucrează la construirea căminelor de vane, a camerelor de încărcare și monitorizare, clădirilor de tratare, căminelor debitmetru, iar bazinele de retenție sunt aproape de finalizare”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt.

Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, va investi Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina, prin reabilitarea și modernizarea Stațiilor de Tratare Apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia”.

Cele două stații de tratare vor fi extinse, reabilitate și vor fi dotate cu echipamente performante, pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.

„Investiția Companiei de Apă Olt în cele două stații de tratare a apei din municipiul Slatina va rezolva cea mai mare problemă legată de calitatea apei – turbiditatea.

Apă extrasă va trece printr-un întreg proces de potabilizare, în stațiile de tratare, adevărate uzine care vor aduce la robinetele slătinenilor apă mult mai bună!

Disconfortul de azi este pentru sănătatea și siguranța noastră, a tuturor!”, a mai spus Cătălin Ușurelu.

În paralel, în municipiul Slatina, Compania de Apă Olt desfășoară și o amplă investiție, tot în cadrul aceluiași proiect, cu finanțare europeană, pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. Se vor face intervenții pe 100 de străzi, însemnând reabilitarea rețelelor de apă pe 26 km, extinderea rețelelor de apă pe 10,10 km, reabilitarea rețelei de aducțiune pe 30,2 km și extindere rețelelor de canalizare pe 23,68 km.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments