Domnule Paul Popescu, iată că avem guvern, prim-ministru și un program de guvernare foarte generos. Ce-o să se facă românii cu acest nesperat noroc și cu aceste nemaivăzute fericiri?
Într-adevăr, „mare” noroc a căzut pe capul românilor. Liviu Dragnea a conceput și aprobat un program de guvernare sută la sută populist, care va duce la îndatorarea țării față de niște bănci europene, îndatorare care – probabil – va egala valoarea PIB – ului pe un an de zile. Faptul că renunță la 102 taxe (fie ele și nefiscale) va duce la o gaură în bugetul țării de cca 9 miliarde lei. În același timp, crește salariul minim pe economie, cresc salariile în general, cresc pensiile, se renunță la impozitul pensiilor sub 2000 lei și la contribuția pentru sănătate plătită de pensionari. În plus, se adaugă faptul că d-l Dragnea nu va putea face presiuni asupra baronilor PSD, pentru ca aceștia să-și plătească dările către stat. Din tot ce a spus, rezultă că vom avea un buget foarte mic, că nu vom avea bani pentru investiții, ca atare, nici locuri de muncă, dar va trebui să plătim salarii și pensii umflate. Cu ce?
Cu siguranță, salariile și pensiile vor fi plătite cu bani împrumutați din băncile europene. Nici una dintre „fericirile” pe care Dragnea le aruncă pe umerii românilor nu a fost negociată cu FMI. Și nici nu cred că va putea fi negociată, așa încât România să aibă un acord cu această instituție bancară. În lipsa unui acord cu FMI, banii împrumutați pentru plata salariilor și pensiilor vor fi acordați țării noastre cu dobânzi foarte mari.
Dar, eu înțeleg strategia domnului Dragnea. Dânsul aduce fericire românilor cu bani împrumutați, care vor face ca țara noastră să aibă o datorie publică ce, peste patru ani, va depăși valoarea PIB-ului pe un an. Se gândește domnul Dragnea că, peste patru ani, va veni la putere un alt partid și, ca atare, alții vor plăti datoriile angajate de guvernul său marionetă.
N-ar fi ceva nou. La fel a procedat și Guvernul Nicolae Văcăroiu, iar datoriile au fost plătite de Guvernul CDR. Această strategie a folosit-o și marioneta președintelui Băsescu, Guvernul Boc, motiv pentru care, în momentul de față, România are o datorie publică de cca. 80 de miliarde euro-practic jumătate din PIB-ul României pe un an.
Iată că Liviu Dragnea merge atât de departe, încât nici nu se gândește ca datoria publică să scadă ci, din contră, să crească. Să-i dea Dumnezeu sănătate ca să suporte consecințele îndatorării țării, care va afecta grav generația viitoare.
Cum vă explicați eșecul liberalismului din România și scleroza în plăci de care suferă așa-zișii noștri liberali? Ce viitor are PNL în România?
Forțele oculte din România își doresc cu tot dinadinsul ca partidele istorice să dispară. Au reușit în cazul PNȚCD, care de 16 ani nu mai are reprezentare parlamentară. În curând, vor reuși și cu liberalii, pe care i-au rupt, i-au răvășit și i-au lăsat în bătaia crivățului. (Apropo, crivățul bate de la Răsărit). Liberalii au fost obligați să se îndrepte către stânga și chiar s-au dus la stânga, fără nicio jenă, fără nicio restricție, ajungând să-și piardă identitatea. Forțele oculte au pus deja cruce PNL, fost partid istoric. Lipsa de busolă a PNL, în ultima campanie electorală este cea mai certă dovadă că substanța de factură liberală din PNL a dispărut.
Domnule Popescu, în istoria noastră post-decembristă, v-ați intersectat deseori cu Victor Ciorbea, actualul avocat al poporului, având chiar cuvinte de apreciere la adresa sa. De ce credeți că a degenerat moral în așa hal acest om, care plânge de mila infractorilor, și care pare a fi marioneta jalnică a lui Dragnea?
Este adevărat. Am crezut că Victor Ciorbea va fi capabil să regenereze PNȚCD. Motiv, pentru care l-am sprijinit mai mulți ani. La un moment dat, el a părăsit PNȚCD. Eu, personal, am înțeles abandonul său și nu l-am mai sprijinit. Apropierea domnului Ciorbea de PSD se datorează spaimei pe care dânsul o trăiește de teama executării silite. Trebuie să vă spun că acest om, căruia se pare că i-a lipsit simțul măsurii, și-a construit, cu bani împrumutați, o casă de 700 metri pătrați. A rămas să plătească rate de 16000 de euro pe lună, pe o perioadă, cred, de 15 ani.
Cu toată firma sa de avocatură, domnul Ciorbea nu face față acestor rate. A fost amenințat că dacă nu face ceea ce i se cere va fi executat silit. Deci, d-l Victor Ciorbea este sută la sută șantajabil și nu mă miră faptul că a fost capabil să conteste la CCR legea care le interzice infractorilor (condamnați penal definitiv) să fie membri ai Guvernului. Dacă domnul Valer Dorneanu, un vechi pesedist și mare admirator al lui Ion Iliescu va avea majoritate la CCR, această lege va fi declarată neconstituțională și infractorul Liviu Dragnea va fi prim-ministru.
Dacă vom avea un prim-ministru infractor, de ce să ne mai mirăm că românii părăsesc țara și-și caută rosturi în străinătate. Apropo, în programul domnului Dragnea există și ideea construirii unor spitale. Vreo opt regionale și unul republican. Să zicem că va reuși să le construiască. Dar eu întreb: Care va fi personalul medical ce va lucra în aceste spitale, în condițiile în care, în spitalele deja existente, lipsesc sute de cadre medicale, doctori și asistente?
Revenind, la noul guvern, un vechi „prieten” de-al dvs., iată d-l Teodor Meleșcanu, este ministru de externe. Aveți lămâie contra greții, ca să puteți răspunde la această întrebare? Cine e Meleșcanu, de fapt?
Mi-am făcut provizii de lămâi, ca să preîntâmpin toate „grețurile” generate de politica actuală. Teodor Meleșcanu, fost spion comunist în străinătate, este fosila vie a comunismului în democrația originală cu care ne lăudăm.
Ce miniștri din garnitura lui Dragnea v-au atras atenția în mod deosebit și de ce?
Mi-au atras atenția vreo doi dintre miniștrii noului cabinet care, ca și ceilalți, aveau răspunsurile gata scrise, la întrebările pe care le trimiseseră, în prealabil, parlamentarilor PSD. Dar, deși erau gata scrise, le-au citit foarte greu. Oricum, până la urmă, au dovedit că nu sunt analfabeți de-a binelea, din moment ce chiar au reușit să citească acele răspunsuri. Nu-i cazul să-i nominalizez, i-a văzut o țară întreagă.
Domnule Popescu, mai există resortul moral ca dreapta românească să-și revină din knock-out-ul acesta istoric pe care i l-a administrat Liviu Dragnea?
Dreapta românească este un concept pe care românii nu-l înțeleg. Șansele, în viitorul îndepărtat, de a avea o dreaptă politică, sunt mari. Pe termen scurt și mediu, o dreaptă politică în țara noastră nu este posibilă, pentru că nu este înțeleasă de români.
În tot acest timp, cum vi s-a părut prestația președintelui Iohannis?
Prestația președintelui Iohannis mi-a plăcut de la început și n-am niciun motiv să-mi schimb părerea. Pot spune chiar că ultimele ieșiri ale lui Iohannis m-au entuziasmat.
Dar prestația monarhistului liberal Călin Popescu Tăriceanu cum o catalogați?
În principiu, Tăriceanu se declară monarhist. În realitate, el este alături de un partid republican care se cheamă PSD și care este urmașul PCR. Există o gravă incompatibilitate între ceea ce declară și ceea ce este, Călin Popescu Tăriceanu. Să se înțeleagă și să se aplaude singur. Eu unul nu-l pot înțelege și nici nu-l pot aplauda!
Ar mai fi ceva de spus?
Doamne-ajută! Să scape țara de FSN (PSD, PNL+PSD, PMP, ALDE) pentru că altfel nu vom avea democrație în România!
Dumitru Sârghie
Vorba ceea,sa moara lumea ,se scape de mine!