AcasăPoliticaIon Petrescu, candidat la Primăria Vitomirești, din partea PMP: Scrisoare deschisă locuitorilor...

Ion Petrescu, candidat la Primăria Vitomirești, din partea PMP: Scrisoare deschisă locuitorilor Comunei Vitomirești!

«Dragi prieteni,

Știți bine că mi-am început activitatea politică în PNL Olt, având rezultate bune, în lupta cu urmașii PCR, reuniți, după 1989, în PDSR (PSD), însă, din motive care țin de frățietatea pe care o manifestă față de PSD unii așa-ziși liberali din Vitomirești, dar și de la județ, am fost  victima unei conspirații de tip comunist și eliminat din partid, prin fals și uz de fals. Am intrat în PMP, alături de mulți prieteni ai mei, între care mare parte vă aflați și dumneavoastră. Sunt hotărât să-mi duc lupta până la capăt, pentru a reda demnitatea unei comune care, altădată era model de cultură, prosperitate și bună-cuviință.

ion petrescu vitomiresti net 796Am studii liceale în agricultură și post liceale în domeniul energetic. În perioada 1990 – 1992, am lucrat ca operator în cadrul Fabricii de Semeringuri Vitomirești iar, din anul 1992, până în 2012, am lucrat în construcții, la o firmă privată din Grecia, acolo unde am deprins ceea ce înseamnă profesionalism, respect pentru comunitate, democrație și, mai ales, ce înseamnă interesul general al unei țări. Din 2012, m-am întors acasă, fiind fermier, în cadrul unei ferme agricole familiale, și înființându-mi propria-mi firmă de construcții, colaborând cu mulți oameni de afaceri, dar și cu politicieni din zona dreptei politice, care și-au exprimat intenția de a investi în Vitomirești. O comună care, cândva, a fost o emblemă a prosperității și bunei cuviințe.

În tot ce am făcut, din momentul în care m-am întors acasă din străinătate, am pus suflet pentru locurile natale, și am clădit cu mâinile mele o casă, am sădit mai mult de un pom, având și o familie minunată.

M-am înscris de curând în Partidul Mișcarea Populară, pentru că vreau, cu inima curată, să apăr interesele voastre, așa cum am făcut-o și de pe pozițiile PNL. Voi intra în competiția pentru Primăria Vitomirești, pentru a câștiga. Vreau să fac din această comună dusă la coada civilizației de actuala putere procomunistă, una înfloritoare, cu standarde de viață ridicate, demnă de a face parte dintr-o Europă civilizată. Vreau ca tinerii de aici să nu mai plece în străinătate, părinții să-și poată crește copiii în demnitate copiii, iar bătrânii să-și poarte vârsta în liniște și mulțumire sufletească.

Vă garantez că intențiile mele sunt cinstite, argumentele sunt reale, ele fiind oglinda tristei realități de azi a acestei comune uitate de timp și de autorități.  Dar pentru asta trebuie să ne reamintim, împreună, ceea ce a fost comuna Vitomirești și ceea ce este astăzi și, apoi, în consecință, să votăm pentru schimbare.

Știți bine că, imediat după Revoluția din 1989, a început demolarea economică și socială a ceea ce fusese „cea mai bogată comună” din nordul județului nostru. Cu ceva timp înainte de primele alegeri democratice, două familii „importante” din Vitomirești au contribuit decisiv la distrugerea și devalizarea fostei Asociații Economice, au înlăturat edilul din funcție, apoi s-a trecut la dizolvarea și împărțirea a tot ce mai rămăsese în picioare pe raza comunei. În aceste momente de jaf instituționalizat, a intrat în joc o a treia familie și, încet-încet, se destramă și ceea ce mai rămăsese din Ferma Trepteni, renumită în acele vremuri. Așa că trei familii mari și tari au pus monopol pe comuna părinților și bunicilor noștri, ai tuturor. Din acel moment, tot ce a aparținut statului, cooperației și fostului CAP. Din acel moment, după ce toate au fost împărțite între ei, toate zac, astăzi, în ruină, în așa fel încât nimeni să nu poată dezvolta nicio afacere, în afara celor trei familii-stat și a urmașilor acestora. Inclusiv eu, Ion Petrescu, mă număr printre persoanele care au încercat, prin investiții, să dezvolt comuna, creând astfel locuri de muncă, însă am fost împiedicat să fac așa ceva. Primăria a fost prima dintre instituțiile represive care s-a opus afacerii mele și ale altor oameni onești, prin trimiterea abuzivă a tot felul de controale și prin intimidare. Toate acestea m-au determinat să intru în politică și să arăt opiniei publice ce se întâmplă în comuna noastră.

Layout 1Astăzi, sistemul clientelar al PSD este împânzit în aproape toate formațiunile politice, astfel că, în comuna Vitomirești, nu se poate vorbi de un PSD curat sau de un PNL curat. După trei ani de muncă în PNL, ridicasem această formațiune locală de la 9 %, la 35 %, fapt care a deranjat frăția PSD-PNL și, într-un mod jalnic, uneltele sistemului din PNL făcând parte din sistemul mare al PSD, m-au exclus. Și uniora și altora le pace acest sistem fraudulos, încâlcind intenționat ițele politice, pentru a deruta și a manipula alegătorii, tocmai pentru ca Frăția PSD-PNL din Vitomirești să rămână intactă și căpeteniile să rămână aceleași.

Voi lupta în această campanie în special ca să vă spun adevărul despre cum ați fost mințiți și jecmăniți ani de zile și, concomitent, voi veni cu soluțiile mele și ale echipei mele. Știu că, în al doisprezecelea ceas, ați înțeles despre ce este vorba și că veți fi alături de mine. Trebuie să aveți curajul schimbării. Alături de mine vor fi oameni noi, care n-au mai făcut politică, care au pregătirea și experiența administrativă și economică necesară pentru a conduce Vitomireștiul și pentru a crea locuri de muncă.

Repet. Un sfert de secol, am lucrat în străinătate și știu ce înseamnă dezvoltarea unei comunități, știu ce înseamnă politica în interesul oamenilor, știu ce înseamnă politica europeană (am lucrat pentru fratele primarului de pe Insula Evia Grecia), sunt un om responsabil și aproape de interesele dumneavoastră. Așa să ne ajute Dumnezeu!»

1 COMENTARIU

  1. A-ti uitat sa ne spuneti despre condamnarea penala si anii90,primite in urma condamnării pronunțată de tribunalul Vâlcea, pentru furt și autoturisme

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments