Dacă va fi să fie un nou guvern, alcătuit în jurul lui Victor Ponta, din noul executiv n-ar trebui să lipsească senatorul Ion Toma și profesorul Emil Albotă. Și asta, pentru că Victor Ponta are nevoie și de oameni serioși care nu mint și care nu joacă teatru. Are nevoie de politicieni care și-au dus multe proiecte până la capăt și care nu au orgoliul mărunt de a se îmbăta cu apa de ploaie și efemeritatea avansărilor politice.
Trecut prin atâtea bătălii politice, care nu l-au îngenuncheat niciodată, senatorul Ion Toma ar putea face față, cu brio, unui post în noul executiv, în zona finanțelor sau a economiei, scutindu-l astfel pe primul-ministru (și așa tuflit, de insuccesul la prezidențiale) de ridicolul numirii unor alți neaveniți, de genul lui Darius Vâlcov, actualul delegat al Bugetului, ori al lui Pricopie de la Educație.
Ion Toma nu este omul politic cu două fețe, în stare să se spele pe mâini atât de ușor de cel pe care l-a slujit cu încredere, adică de Victor Ponta. Domnia-sa îl apără până la capăt, dacă tot a crezut în el, căci dacă nu ar fi crezut în Victor Ponta, vă garantăm că l-ar fi înfruntat public, cu toate riscurile. Așa cum l-a înfruntat cândva pe Adrian Năstase, suportând consecințele ulterioare.
Senatorul Toma are greutatea cuvântului dat, dar și responsabilitatea faptelor sale. Nu se fofilează la greu și nu aruncă niciodată cu noroi în cei cu care a fost asociat într-o bătălie, chit că mulți dintre aceștia l-au înjunghiat, deseori, pe la spate.
Este loial până la Dumnezeu mai-marilor politici, atâta timp cât aceștia respectă, la rându-le, regulile jocului, și devine radical, când mai-marii calcă în străchini. Știe foarte bine cum merg treburile în politica noastră dâmbovițeană și nu de puține ori a încercat, și chiar a reușit să impună, în comunitățile pe care le-a reprezentat, alte reguli și alte practici mult mai apropiate de modelele europene.
Nu s-a ferit niciodată să-i promoveze pe tinerii din PSD Olt, atâta timp cât a condus această formațiune, dar nici pe tinerii veniți de la București, precum Steriu, Șova, Frunzulică.
Practic, excluzându-i pe traseiștii lui Vâlcov, care au contaminat PSD Olt, baza social-democrației noastre județene este fundamentată pe ceea ce a creat și promovat cândva Ion Toma, începând cu Marius Oprescu (președinte executiv al PSD Olt) și terminând cu Paul Stănescu (președinte PSD Olt și președinte CJ Olt).
Oameni buni, în această lume a democrației originale românești, alcătuită din elite derizorii și călăuze oarbe, senatorul Ion Toma poate fi soluția lui Ponta, într-o anumită zonă guvernamentală, odată cu remanierea acestui guvern, care n-a fost capabil să dea țării nici până acum un Buget. Și mai e ceva: senatorul Toma este un politician care construiește, care poate să refacă, din temelii, proiecte guvernamentale înghețate, pe care unii nu au fost în stare să le gestioneze. El este politicianul de după avalanșă care vine să redea oamenilor speranța, așa cum a redat-o oltenilor, atunci când a condus regional PSD și când a stat pe scaunul de lider al senatorilor români ai acestui partid.
Niciodată nu s-a așezat niciodată la masa pregătită și îndestulată de altcineva, ci a stat în capul mesei, după ce el și-a croit drum prin jungla politicii județene și naționale, lăsând fapte frumoase și trainice în urma trecerii sale…
Dumitru Sârghie
REVOLUTIA ANTICOMUNISTA DIN DECEMBRIE 1989- CALEA SPRE MONARHIA CONSTITUTIONALA
„Am credinta, si cu ea ma voi duce dincolo, ca Romania va pasii pe calea democratiei numai prin Monarhie.”
(Corneliu Coposu)
Pe 22 decembrie 1989 nu mai mult de trei grupuri diferite aflate in competitie pretindeau conducerea Romaniei, iar grupul care a castigat a fost cel care a pus stapanire pe Radio Televiziune si Armata Romana. Acest grup a fost format din membri de frunte ai PCR. FSN a fost format cu viclenie ,specifica oamenilor fara frica de Dumnezeu,si dintr-un amalgam de fosti oficiali ai regimului ateu comunist: Ion Iliescu (fost Secretar al Comitetului Central), Dumitru Mazilu (ofiţer de Securitate şi diplomat comunist), Silviu Brucan (ideologul sef al ziarul Scanteia),Nicolae Militaru(General de armata,agent GRU) Toti aveau un lucru în comun: un conflict cu Ceausescu, intr-un moment sau altul.Din acest motiv,majoriatea celor din FSN si din viitorul PSD, au vrut doar inlocuirea lui Ceausescu ,dar au vrut ca sa pastreze structura si puterea de partid si de stat de tip comunist.Dar tinerii de atunci au vrut cu totul altceva.Atunci, in seara de 22 decembrie 1989,tinerii au strigat in Piata Palatului Regal;’’Cu noi este Dumnezeu’’, ‘’Fara comunisti’’,’’Vom muri si vom fi liberi’’Acesta a fost primul semn ca Romania privea spre Dumnezeu,Monarhie si Rege,dar puterii de atunci,respectiv grupului condus de comunistul si liber cugetatorul Ion Iliescu nu i-a convenit aceasta dorinta a tinerilor din Piata Palatui Regal.Dupa acest moment a avut loc deschiderea focului impotriva tinerilor din Piata Palatului Regal,a celor care cereau ruperea definitiva de trecutul comunist…
Din pacate,dupa 22 decembrie 1989 tara era condusa tot de comunisti,pe care si pana azi ii gasim in toate institutiile Statului Roman;Presedintie,Parlament,Guvern,Consilii Judetene si Primarii.Modul de conducere si rezulatele acestui sistem se vede astazi.Puterea politica este ignoranta,corupta si lipsita de viziune politica,sociala si economica.Dupa 25 de la Revolutie peste 50 la suta din puterea politica si administrativa a Romaniei s-a imbogatit din banul public,iar peste 70 la suta dintre romani sunt foarte saraci.Tinerii care au fost omorati in decembrie 1989 si-au dat viata pentru Romania adevarata;acea Romanie profunda,vie,intemeiata pe pe credinta de veacuri a neamului romanesc.Dar sangele lor nu a fost in zadar,caci sangele lor este spiritualizat,un sange care curata multime de pacate ale neamului romanesc.Consider ca este o datorie de onoare a generatie mele,cea care in Decembrie 1989 a iesit in strada ca sa restabileasca ordinea istorica, politica,sociala si economica a Romaniei intrerupta in 30 decembrie 1947.
Prin comunicatul catre tara al C.F.S.N. din 22 decembrie 1989, toate structurile de putere existente au fost dizolvate. Or, nu se pot dizolva partile componente ale unei puteri, iar puterea insasi, forma de guvernamant, sa subziste.In mod logic si normal,din acest moment, Romania trebuia ca sa revina la Monarhia Constitutionala,deoarece Constitutia din 1923 nu a putut fi suprimata,ci numai impiedicata in fapt,prin forta care a substituit dreptul,aplicarea ei.Revenirea la Constitutia din 1923 ar fi fost,astfel,o actiune fireasca si necesara din punct de vedere legal,deoarece Republica in Romania nu s-a instaurat prin vointa poporului,ci prin manevrele politice ale comunistilor romani cu ajutorul Armatei Rosii.Actul de abdicare al Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei a fost un act impus prin forta si santaj.Asadar,dupa 67 de ani de la abdicarea fortata a Regelui,respectiv dupa 25 de la caderea comunismului,Majestata Sa Regele Mihai I al Romanilor,este ,de fapt si de drept ,Suveranul Romaniei.
Este evident ca, în aceste conditii, avem nevoie de reinodarea firului istoric rupt în 1947 prin revenirea la Monarhia Constituţionala, forma tradiţionala de conducere a Statului Roman.Dar pentru a face acest pas,istoric,politic,social si moral,Romania are nevoie de o reformare completa a sistemului, insa acest lucru nu poate fi facut şi fara reformarea institutiilor Statului Roman. Avem nevoie de un Parlament reprezentativ, cu parlamentari proveniti din elita intelectuala a tarii, capabili sa işi asume vointa natiunii romane. Avem nevoie de un Guvern format nu din oameni politici, ci din tehnocraţi capabili sa scoata Romania din criza profunda in care se afla.Avem nevoie de o noua lege a partidelor politice din Romania,care sa suprime posibilitatea traseismului si a intrarii in partidele politice a oamenilor lipsiti de moralitate si profesionalism. Dar in acelasi timp,avem nevoie de Consilii Judetene si de Primarii formate din oameni cu profil moral si intelectual bine definit.
Asadar.o revenire la Constituţia din 1923 ar schimba fundamental arhitectura constitutitutionala, sistemul de vot, sistemul de partide, structura institutiilor Statului Roman si ar revolutiona întreg sistemul politic ,social si economic romanesc, cu toate componentele sale. In comparatie cu actuala constitutie a Romaniei, actul fundamental din 1923 este un document suplu, clar, concis, chiar suprinzator de simplu şi scris într-un limbaj extrem de accesibil. A sosit vremea ca elitele intelectuale ale României sa isi canalizeze sperantele si orizontul de asteptare ale romanilor catre singura institutie care si-a pastrat intreg capitalul de prestigiu acumulat în aproape un secol şi jumatate de istorie: Casa Regala a Romaniei. Este singura institutie romaneasca stabila, neutra, straina de jocurile politicianismului meschin şi respectata peste tot în lume.
.Sunt ferm convins ca politicienii,Puterea si Opozitia,in mod deosebit,liderii politici actuali,respectiv domnii Klaus Iohannis si Victor Ponta,sunt destul de maturi politic si destul de constienti ca doar prin revenirea noastra la Constitutia din 1923,respectiv prin readucerea pe Tron al Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romanilor,vom putea ca sa revenim la normalitatea politica,sociala,economica si spirituala,deoarece Revolutia anticomunista din Decembrie 1989 se va incheia doar atunci cand, prin gestul nostru ,istoric,politic social si moral, vom revenii la monarhia constitutionala. Dupa 25 de ani de la Revolutia anticomunista din Decembrie 1989 inca astept cu nerabdare clipa cand voi cumpara ‘’PAINEA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE’’ cu leul romanesc ,respectiv avand pe moneda nationala chipul M.S.REGELE MIHAI I AL ROMANILOR si STEMA REGALA A ROMANIEI.
Acum,in pragul Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului Nostru Iisus Hristos,Bunul Dumnezeu si Mantuitorul Nostru Iisus Hristos sa ne dea curajul,puterea, si intelepciunea necesara ca sa-l repunem pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Romanilor pe Tronul Regal al Romaniei,caci ne invata Mantuitorul nostru Iisus Hristos;’’Acestea vi le-am grait,ca intru Mine pace sa aveti.In lume necazuri veti avea; dar indrazniti.Eu am biruit lumea.’’
Numai vorbiiţi de Guvernul Ponta pentru că se pare că zarurile sunt aruncate.Dumnezeu are alt plan la acest moment pentru noi românii.Trebuie să vedem pe cine punem Prim ministru, nicidecum pe acel Predoiu care nu a fost în stare să facă o adevărată reformă a justitiei.Mai mult, el este cel care îndemna( ca si Băsescu!) clanul de unde provenea, pe adversarii noştrii din casta avocatilor, să distrugă gruparea lui Bota şi să rămână ei cu toate acele mârşăvii de când le-au moştenit ,de la Stalin încoace.Directorul.Dorel de la APM îmi spunea in ianuarie 2008 ca Vâlcov vrea ministru şi m-am uitat mirat la el atunci,dar iată că individul a ajuns ministru.Insă acum se vede ce hram poartă acest individ.iIl interesează doar cum să cheltuiască banul public în favoarea clanului său.Vorba proverbului:pune-l şef şi vei vedea ce caracter are!La lada de gunoi a istoriei cu ei!
pana la Dumnezeu ne mananca sfintii
Va raspund la fel de sincer:Mult mai mult decat au facut Valcov,Stanescu,Mot si Barbulescu.A FACUT SI MULTE GRESELI,DAR INFINIT MAI PUTINE DECAT CEI DE MAI SUS AMINTITI.Eu aici vorbeam de un nou guvern de tranzitie,pe care ,oricum tot Ponta il va face,pana la victoria finala a dreptei…Ei,in acest guvern de tranzitie,care poate dura o luna ,doua sau in an,Toma e mai bun decat papagalii pe care i-a pus Ponta…Intrebati-i pe primarii psd,cine a facut mai mult ptr.judetul asta intre Toma si Valcov si veti afla raspunsul.DVS.VRETI O BATALIE BLITZERING,CARE SA SCHIMBE TOTUL INTR-O LUNA.NU SE POATE…N-AU FOST DE AJUNS 25 DE ANI ,DARAMI-TE O LUNA,asa cum ziceti si dvs,ca de la Revolutie nu s-a facut mai nimic…..pe moment,in GUVERNUL psd,TOMA E MAI BUN DECAT vALCOV,PROASTA AIA DE LA FINANTE,ORI nita ,mafiotul de la Brasov…E o parere…de tranzitie
Vă pun o intrebare legitimă: ce a făcut Ion Toma pentru aceşti cetăţeani oropsiţi ai judetului Olt( şi nu numai)?Aşa cum îşi doresc cei mai multi dintre cei care am votat împotriva actualului lider PSD, să nu mai rămână Victor Ponta , sau chiar Valcov, în conducerea acestui stat, tot la fel pentru mulţi Ion Toma nu este idealul în politică. V-aş da un exemplu în acest sens despre modul cum a ştiut să se comporte faţă de oamenii care i-au cerut sprijinul.Se apropie sărbătorirea Revoluţiei şi ne găseşte tot la fel:fără îndeplinirea idealurilor şi speranţelor.Vrem dreptate!