AcasăPoliticaIon Toma redivivus!

Ion Toma redivivus!

Admitem, fără doar și poate, că – atunci când a fost scos din „joc”, îndepărtat fiind de la conducerea PSD Olt, senatorul Ion Toma comisese și anumite greșeli față de marea armată de primari ai PSD. Conjunctura politică din „epoca Geoană”, dar și faptele sale administrative, îndreptate spre reformarea întregii Oltenii, nu numai a județului Olt, l-au propulsat pe senatorul Ion Toma, la București, în vârful ierarhiei, făcând politică la nivelul cel mai înalt, fapt care părea că l-a îndepărtat de popor, de cei mulți, oameni cu care el s-a aflat, întotdeauna, într-o relație de colaborare, mai mult decât prietenească… O relație care făcuse din PSD Olt formațiunea social-democrată cea mai puternică din țară.

ion toma 4Urzelile și săpăturile subterane și suburbane pe care le-a instrumentat atunci „cârtița” Dan Șova (cel care a beneficiat din plin de aportul lui Toma, în cariera sa politică), dar și de ajutorul „dezinteresat” al pedelistului Darius Vâlcov, au făcut în așa fel ca liderul de atunci al senatorilor PSD din Parlamentul României (a se citi Ion Toma) să fie  îndepărtat de la conducerea PSD Olt.

Marea calitate a lui Ion Toma a fost aceea că nu i-a atacat niciodată, în termeni duri, pe cei care l-au uzurpat, dimpotrivă, el și-a arătat, față de aceștia, diplomația și bunul-simț, știind că mai are multe de spus, atât în politica națională, cât și în cea a județului Olt.

Redefinirea lui politică n-a fost o curgere lină, ci una care-a produs din nou valuri (extrem de pozitive, de altfel), domnia-sa ajungând astfel în bordul central de conducere al UNPR, partid datorită căruia – astăzi – PSD-ul condus de Victor Ponta este încă în picioare, fără să se știe, însă, cât va mai rezista presiunii populare.

Cu răbdare și înțelepciune, senatorul Toma este, iarăși, ce-a fost și mai mult decât atât. Primarii din Olt, bătuți de toate vânturile și necazurile unei guvernări năuce, îl așteaptă cu mare încredere și cu mare speranță.

Emil Albotă, mâna dreaptă a lui Toma, este cel mai bine cotat în cursa pentru candidatura pentru ocuparea fotoliului de prima al Slatinei.

Culoarul politic în județul Olt și-a deschis larg porțile pentru senatorul Ion Toma, iar conducerea PSD de la București își scoate astăzi pălăria în fața UNPR și a lui Ion Toma. Vor sau nu, unii lideri ai PSD Olt sunt nevoiți să-l reconsidere pe politicianul Ion Toma, poate singurul politician din Olt – la această oră – care a rămas drept în fața tuturor furtunilor. Cum spuneam și altădată: „Vine vremea, vine ora, vine timpul tuturora!”

Dumitru SÂRGHIE

- Advertisment -

Most Popular