Print this Post

Ion Toma: Scrisoare deschisă președintelui Iohannis

Domnule președinte Iohannis,

Vă vorbesc cu detașarea cuiva care nu candidează în aceste alegeri parlamentare, dar cu responsabilitatea unei persoane care a fost, pentru trei mandate, senator în Parlamentul României. Cred că, în aceste zile grele, în această perioadă grea, în aceste zile tragice, este timpul să lăsăm deoparte orice interes politic și să facem ce este mai bine pentru țară. Ca președinte, stă în puterea dumneavoastră să dați un semnal public că alegerile și puterea nu ne-au luat tuturor mințile, că este posibil să-i ascultăm pe români și să luăm cele mai bune măsuri împotriva crizei sanitare și economice. România nu poate fi un stat eșuat, iar de curajul și verticalitatea dumneavoastră depinde o țară întreagă.

Cum putem noi sta liniștiți dacă la cinci ani de la Colectiv nu putem salva o singură persoană arsă și ne lăudam că am dus-o în Belgia.

Îmi permit să vă sugerez două lucruri care întrunesc un larg acord în societate, dar care au fost ignorate în ultimele săptămâni.

1. Găsiți toate soluțiile constituționale și politice posibile pentru a vă concentra pe criza sanitară și economică! Mii de români se infectează în fiecare zi, sute de români mor, spitalele iau foc, iar noi nu ne putem preface că lucrurile sunt în ordine. Sute de mii de locuri de muncă sunt în pericol. Avem urgent nevoie de o strategie de a trece țara prin criză, de a oferi o perspectivă că există un plan pentru a pune lucrurile în ordine. Știm că este campanie electorală, că totul pare contaminat de partizanat, dar astăzi contează mai puțin ce vrea un partid sau altul. Aduceți împreună toate forțele politice pentru a stabili urgent ce este de făcut, din perspectivă politică și constituțională.
    2. Strângeți la aceeași masă cei mai buni experți sanitari și economici! Toți profesioniștii ar trebui să dezbată împreună ce este de făcut pentru a salva vieți și locuri de muncă, pentru a ne asigura că această țară nu se prăbușește sub povara corupției și imposturii. Măcar acum, când ne-a ajuns cuțitul la os, să ne bazăm pe mintea și munca celor care au carte și caracter. Dați, domnule președinte, un semnal că în această țară omul potrivit va fi pus la locul potrivit! Puneți politica să lucreze în slujba țării, iar profesioniștii să lucreze pentru o lună, două, trei sau oricât e nevoie pentru a readuce normalitatea în viața românilor!

Domnule președinte,

Stă în puterea dumneavoastră de a pune România pe calea cea dreaptă luând decizii nu ușoare, dar necesare. Aveți legitimitatea votului de anul trecut, dar și responsabilitatea de a fi președintele tuturor. Uniți România în jurul soluțiilor corecte pentru sănătate și economie. Românii merită GUVERNANȚI care să fie doar în slujba interesului public.

Cu încredere, Ion Toma

Nota redacției: La închiderea ediției (19.11.2020, ora 15.00, înregistrarea video a acestui mesaj avea peste 230.000 de vizualizări)

Permanent link to this article: https://linia1.ro/ion-toma-scrisoare-deschisa-presedintelui-iohannis/