AcasăOra SatuluiIonuț Dima – candidat PNL la Primăria Coteana: Mulți văd administrația ca...

Ionuț Dima – candidat PNL la Primăria Coteana: Mulți văd administrația ca pe-o distracție, cu foloase și onoruri!

Comuna Coteana a atins apogeul dezvoltării sale în mandatele celui mai performant primar post-revoluționar, regretatul Victor Dima. A plecat în eternitate, lăsând în urma sa o localitate înfloritoare, bine administrată, modernizată la standarde europene, o localitate-model pentru majoritatea primarilor rurali  din județul nostru.

Canalizare și apă, școli și grădinițe moderne, drumuri asfaltate pe tot cuprinsul comunei, poduri și podețe, un parc ultramodern pe o suprafață de cinci hectare, alte două drumuri spre Ipotești și Izvoarele, drumuri ocolitoare, împăduriri de peste 100 ha, biserică nouă și alta renovată din temelii…

E mult, e puțin? Doar locuitorii acestei comune știu să răspundă la această întrebare și mai știu că, la conducerea Primăriei trebuie să existe continuitate. O stagnare în administrația comunei Coteana i-ar întoarce în timp și ar fi păcat, pentru memoria celui care a fost Victor Dima, plecat la ceruri din cauza unei boli nemiloase.

După moartea lui Victor Dima, conducerea interimară a comunei, reprezentată de un primar provizoriu și ilegitim, a făcut ce a putut, nereușind să se ridice la standardele administrative pe care le impusese Victor Dima. De aceea, cetățenii comunei Coteana așteaptă nerăbdători alegerile locale, pentru a pune în fruntea lor, un tânăr destoinic, educat și onest, așa cum a fost și primarul plecat la ceruri, când a preluat comuna. Coincidența face ca acest tânăr să se numească Ionuț Dima și să aibă, în perioada alegerilor locale, vârsta de 26 de ani, vârstă la care tatăl său (Victor Dima), după Revoluție, a preluat comuna Coteana și a făcut din ea ceea ce se vede astăzi: una dintre cele mai frumoase din județul Olt!

dima ionut coteanaCINE ESTE IONUȚ DIMA?

Ionuț Dima este, deci, fiul lui Victor Dima. El a absolvit Academia de Științe Economice, Secția Economie și Comunicare în Afaceri, iar apartenența sa politică este liberală, fiind cooptat, de curând, în rândurile PNL Olt, formațiune cu care și tatăl său pleca la drum, în urmă cu 26 de ani.

Actualmente, Ionuț Dima este city-manager chiar în Primăria Coteana, fiind unul dintre stâlpii de bază ai administrației locale și speranța de mâine a cotenenilor, care sunt pregătiți sufletește să-l impună în fruntea obștii. Pentru a îndeplini visul testamentar al tatălui său, cel care, până în ultimele clipe de viață, și-a administrat cu mână forte, cu chibzuință și cu un profesionalism desăvârșit, comuna natală.

Deja, prin eforturile și priceperea sa, Ionuț Dima a obținut toate avizele necesare, pentru ca, până în primăvară, locuitorii comunei Coteana să beneficieze de serviciile de canalizare, canalizare care – deși finalizată încă din mandatul tatălui său, nu a fost pusă în funcțiune de actuala administrație din motive inexplicabile.

CE DOREȘTE IONUȚ DIMA SĂ FACĂ, DACĂ VA AJUNGE PRIMAR?

Așa cum vă spuneam, Ionuț Dima a fost cooptat în rândurile PNL, el construind, în scurt timp, o echipă liberală performantă, în general din tineri cu studii superioare, dar și cu studii medii, tineri racordați la valorile și mentalitatea civilizației moderne, demne de secolul în care trăim. Alături de ei, sunt bătrânii înțelepți ai comunei Coteana, care sprijină candidatura lui Ionuț, dar și majoritatea cadrelor didactice, cărora le pasă de viitorul comunei și care nu doresc să fie  conduse de primari inferiori lor, din punct de vedere intelectual și al caracterului. Iată ce ne spune, în acest sens, Ionuț Dima:

„Avem toate condițiile să punem în funcțiune locația After School, construită în mandatul lui Victor Dima, pentru a-i pregăti «după școală» pe învățăceii noștri din Coteana. Trebuie, de asemenea, să utilizăm perpetuarea tradițiilor noastre, dar și pentru divertismentul elevilor și tinerilor din localitate. Am în vedere ca, în acest cămin cultural să organizăm cursuri de inițiere a tinerilor, pentru accesare de fonduri europene, eu însumi fiind beneficiar de astfel de fonduri, pe care știu să le accesez, pricepere pe care-o voi împărtăși tuturor celor care doresc să-mi urmeze exemplul. Eu vreau ca tinerii din Coteana să muncească pentru ei și să nu ajungă sclavii unor afaceriști veroși, care nu au nici mamă și nici tată, când e vorba de afaceri.

Personal, eu am accesat un proiect pe măsura 1.22 intitulat «Tineri fermieri», proiect care a avut rezultate frumoase.

Revenind la Căminul Cultural, trebuie spus că, încă din timpul administrației tatălui meu s-au achiziționat, pe fonduri europene, costume populare, pian, acordeon, precum și alte echipamente necesare activităților culturale, dotări pe care eu – ca primar – le voi pune în valoare, încheind parteneriate și contracte de colaborare cu specialiști în domeniu. Și asta, pentru a reconstrui viața culturală de altădată a comunei Coteana.

Mai am în vedere scoaterea de la naftalină a unui proiect privind amenajarea barajului lacului de acumulare, care trebuie reabilitat, precum și finalizarea unor iazuri pentru adăpatul animalelor, începute în timpul mandatului tatălui meu.

Voi avea în vedere și extinderea canalizării, care a fost făcută de administrația Victor Dima, în proporție de doar 70%. Cele 30 de procente rămase de făcut le voi avea în atenție, încă de la începerea mandatului de primar. Pe fonduri europene și nu din bugetul propriu, voi pune în practică un alt proiect lăsat de tata, adică modernizarea și rigolizarea șanțurilor, prin betonare și pavarea trotuarelor, în toată comuna, nu numai în zona centrală, cum este acum.

Mulți văd administrația ca pe o distracție, cu foloase și onoruri. Nu-și dau seama că un primar, alături de echipa sa, are în mână viitorul unei comunități, are în mână viitorul tineretului care vrea să ducă mai departe munca părinților săi! Un primar are în mână destinul oamenilor și nu trebuie să se joace cu el.

Voi merge pe linia administrativă trasată de tatăl meu și chiar sunt hotărât să-l depășesc în multe privințe, pentru a da temeinicie eforturilor sale de-o viață. Trebuie să ieșim din mentalitatea că «merge și așa», că «merge oricum și oriunde». Avem nevoie de oameni capabili, cinstiți, de modele… Asta a cerut Strada – abolirea corupției și schimbarea clase politice!

În ceea ce mă privește, eu cred că sângele apă nu se face și că așchia nu sare departe de tăietor. Asta înseamnă că-l voi urma pe tatăl meu în mentalitate, însă voi fi pe fază la tot ce apare nou în dezvoltarea comunității noastre. Nu-mi voi folosi puterea, pentru a face politică, ci o voi utiliza în administrație. Trebuie scoasă din cap ideea cum că, dacă ești de la țară, ești prost. Marile caractere și spirite românești s-au născut la țară, iar eu – personal – sunt mândru că sunt fiu al comunei Coteana, care-a dat României și lumii caractere înalte!”

Dumitru SÂRGHIE


2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments