AcasăActualitateIonuț Ivan, vicepreședintele CJ Olt, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul...

Ionuț Ivan, vicepreședintele CJ Olt, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți Dolj Olt”

Ionuț Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, a semnat, joi, 23 februarie a.c., alături de ceilalți parteneri, contractul de finanțare pentru proiectul  „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți Dolj Olt”. Proiectul este finanțat în cadrul PNRR și are o valoare de peste 29,3 milioane euro.

În cadrul acestui obiectiv de dezvoltare, se urmărește amenajarea, pe o distanță de 356 de km, a unui traseu cicloturistic sigur pentru bicicliști, traseu care pornește din Drobeta-Turnu Severin și ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării.

Din cei 356 de km, 52 de km de piste de biciclete, pe malul Dunării, vor fi realizați în județul nostru, localitățile străbătute de acest traseu fiind: Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov.

Realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, în calitate de lider, și Consiliul Județean Mehedinți, proiectul a fost aprobat în cadrul PNRR, Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

Proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt” a primit al doilea cel mai mare punctaj, în urma evaluării, de către experții Ministerului Dezvoltării, a propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și parteneri ai acestora.

Obiectivul general al Componentei 11 – Turism și cultură, din cadrul PNRR, îl reprezintă creșterea coeziunii sociale, economice și teritoriale și creare de noi locuri de muncă în special în mediu rural, prin: promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale și defavorizate prin dezvoltarea unei rețele de Organizații Regionale de Management al Destinațiilor (OMD) și sprijinirea investițiilor locale în turism; sprijinirea mobilității durabile prin crearea unei rețele naționale velo, care să includă rute EuroVelo; reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments