Proiectul de reeditare a Istoriei Orașului Slatina, Edițiunea II, Slatina 1909, de George Poboran se află în linie dreaptă. Acest fapt, îmbucurător pentru cultura noastră de toate zilele, a fost posibil grație Primăriei Slatina, care a asigurat sprijinul material, Asociației Culturale Ecologia Bunului-Simț și nu în ultimul rând Editurii și Tipografiei Hoffman.
Cartea are un cuvânt înainte, semnat de primarul în exercițiu, Emil Moț, care spune, printre altele: „O lucrare monumentală care surprinde evoluția așezării noastre, de la punct de vamă, așa cum apare Slatina în 1368, într-un vechi document, la târg, oraș domnesc, apoi comună urbană.
Poate că administrațiile trecute, dar și cele ale epocii în care noi cei de azi ne ducem veacul, n-am făcut tocmai ce trebuie pentru a-i reliefa marelui istoric personalitatea și nu le-am arătat generațiilor de azi, așa cum s-ar fi cuvenit, virtuțile sale spirituale și rolul important pe care l-a avut pentru cultura și istoria acestui străvechi oraș. Facem acum un mic pas, în sensul recuperării memoriei marelui nostru slătinean, reeditând această carte de căpătâi, prin administrația slătineană, cu aportul Asociației Ecologia Bunului Simț și al ziaristului Dumitru Sârghie, președintele acesteia.”
Ionuț Dumitrescu