AcasăEditorialISTORIA PNL – UN REZUMAT NOSTALGIC AL UNOR ANALFABEȚI RĂTĂCIȚI

ISTORIA PNL – UN REZUMAT NOSTALGIC AL UNOR ANALFABEȚI RĂTĂCIȚI

Recent, liderii așa-zisului Partid Național Liberal au sărbătorit, în stil bolșevic, aniversarea celor 147 de ani de la nașterea adevăratului Partid Național Liberal. Discursul agramat al tovarășului general Nicolae Ionel Ciucă, garnisit cu o droaie de confuzii, cuvântul conciliant și lipsit de sens al primului trădător al PNL, Crin Antonescu, prostiile debitate de Alina Gorghiu, ca și limbajul de lemn ceaușist al lui Iohannis, au transformat această manifestare într-o caragialescă piesă de teatru, care a pus definitiv capacul unei formațiuni politice ce calcă apăsat pe urmele PNȚCD.

PNL actual nu mai are nici în mânecă și nici în clin cu partidul istoric, cel care, prin crezul său național, „a sfărmat jugul turcilor”, creând un Regat puternic, cel care a dezrobit iobagul român, redându-i „brazda de pământ”, care a pus votul în mâna muncitorului și țăranului, pentru „rânduială și dreptate”,  care a întemeiat băncile muncitorești și țărănești, întru prosperitatea națiunii, care a stimulat și perfecționat educația și instrucția școlară, promovându-i pe cei mai buni cărturari, ridicați din mijlocul poporului, înfrățit fiind cu Biserica strămoșească, partidul care a apărat averea țării de vrăjmașii istoriei neamului, a făcut România Mare și a dat românilor cea mai prestigioasă familie politică din toate timpurile: Familia Brătianu!

„PNL a rămas același partid autentic, care nu și-a abandonat, în cei aproape 150 de existență, doctrina, crezul și valorile”, a spus, probabil la îndemnul Motanului Felix, Klaus Iohannis. Tocmai el cel care și-a abandonat toate obiectivele, pentru care noi „cei mulți și proști” l-am votat de două ori, în cea mai înaltă funcție din stat. Tocmai el, clarvăzătorul celor doi elefanți din Parlament (Ordonanța de grațiere și Ordonanța de modificare a codurilor penale), tocmai el, antipesedistul rostitor al celebrei gargare „ Jó napot kívánok, PSD!”… Tocmai el ne spune, astăzi, cu un tupeu fără margini, că PNL a rămas același de aproape 150 de ani.

Lamentabil, mincinos, lipsit de o minimă morală. Ăsta este Iohannis, astăzi. Nemaivorbind de dezastrul în care el, alături de impostorii din PNL, a adus țara pe marginea prăpastiei…

Realitatea actuală o știm cu toții și tăcem ca în gaură de șarpe… Trăim într-o civilizație cu bibliotecile sigilate, în timp ce istoria celui mai prestigios partid politic românesc – PNL, a devenit un rezumat nostalgic al unor analfabeți rătăciți, care, în frunte cu președintele țării, nu se sfiesc să batjocorească un popor întreg.

Cândva, poate, nepoții noștri de azi, își vor aminti numele unei Românii care s-a târât „o peroadă” îndelungată, în fața unor Neica Nimeni!

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular