AcasăActualitateISU Olt – Raportul pe anul 2013

ISU Olt – Raportul pe anul 2013

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt și-a prezentat, la sfârșitul săptămânii trecute, bilanțul activității pe anul 2013, la care au participat Marius Oprescu și Ioan Ciugulea – vicepreședinții Consiliului Județean Olt, Cătălin Rotea – prefectul județului Olt, comisarul șef Cătălin Florescu – șeful Inspectoratului de Poliție Județean Olt, colonelul Dorel Drejoi – șeful Jandarmeriei Olt, dar și alți șefi de instituții cu care ISU are strânse colaborări.

 „Mă bucur să fiu alături de d-voastră în această zi de bilanț, în care analizăm activitatea depusă pe anul 2013. A fost un an în care viața și siguranța cetățenilor din județul Olt au fost prioritare pentru d-voastră. Ne aflăm astăzi aici pentru a vă felicita pentru activitatea depusă anul trecut, pentru a vă aprecia devotamentul cu care ați intervenit în salvarea de vieți omenești și de bunuri. Știm cu toții cât de periculoasă este activitatea pe care o desfășurați și, de aceea, Consiliul Județean a fost, prin parteneriate și colaborări, alături de d-voastră pentru a asigura o tehnică modernă, astfel încât intervențiile d-voastră să fie prompte și eficiente. În continuare, vom încerca să fructificăm fiecare oportunitate pentru a dota ISU Olt, astfel încât cetățenii din acest județ să se simtă în siguranță”, a declarat Marius Oprescu.

bilant isu oltȘi prefectul județului Olt a adresat câteva cuvinte pompierilor, felicitându-i pentru curajul de care dau dovadă: „Sunteți în prima linie de intervenție, în fiecare zi, indiferent de anotimp, pentru salvarea vieților omenești. Ultima întâlnire într-un cadru mai larg, cum este cel de astăzi, cu cadrele ISU Olt, am avut-o pe 13 septembrie, la Ziua Pompierilor și spuneam atunci că fiecare dintre d-voastră posedă o serie întreagă de calități, dar cele mai importante sunt demnitatea, onoarea și, mai ales, curajul. Când spun curaj, mă refer la curajul cu care ajungeți în fața pericolului, curajul de a vă risca propria viață, pentru a o salva pe cea a aproapelui. Vă doresc un an 2014 lipsit de evenimente”.

Din raportul prezentat, reiese faptul că, în anul 2013, ISU Olt a fost solicitat să intervină la un număr de 4628 intervenții, dintre care cinci pe teritoriul județului Dolj și două pe teritoriul județului Vâlcea. Pe parcursul anul trecut, efectivele din cadrul ISU Olt au participat la 471 incendii; asistare persoane (56 intervenții); inundații (20 intervenții); poluare (2 intervenții); explozie (2 intervenții); asanare muniție neexplodată (15 intervenții); distrugere muniție (o intervenție); protecția mediului (12 intervenții); salvări animale (38 intervenții); asigurare măsuri evenimente publice (33 intervenții); supraveghere zonă de producere a  situațiilor de urgență (13 intervenții); alte 126 de intervenții și 3839 intervenții ale echipajelor SMURD. Serviciile voluntare și private pentru situații de urgență au participat la 127 intervenții, dintre care singure la 23intervenții, iar în cooperare cu serviciile profesioniste la 104 intervenții. Pagubele materiale se ridică la circa 3,36 milioane lei, iar valoarea bunurilor salvate se ridică la aproximativ 22,6 milioane lei, înregistrându-se un număr de 40 victime (28 decedați și 12 răniți). Pe timpul acțiunilor de intervenție au fost salvate un număr de 79 persoane – 30 adulți și 49 copii, precum și 232 animale .

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments