AcasăActualitateITM – acțiuni de verificare și control la hoteluri și restaurante

ITM – acțiuni de verificare și control la hoteluri și restaurante

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 20 ianuarie 2023 – 31 august 2023, acțiunea de verificare și control a respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă, în domeniile: hoteluri și alte facilități de cazare și restaurante și alte activități de servicii de alimentație.

Obiectivele acțiunii au fost: creșterea  gradului  de  conștientizare  a  angajatorilor  și  a  lucrătorilor, în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și luarea tuturor măsurilor necesare, în vederea prevenirii accidentelor de muncă; identificarea echipamentelor de muncă, în special cele sub incidența ISCIR – lifturi, centrale pentru producerea apei calde, precum și alte echipamente care pot prezenta, în exploatare, riscuri pentru lucrători (arsură termică, explozii, incendiu etc.); dispunerea de măsuri ferme, pentru înlăturarea neconformităților  constatate.

„În cadrul pregătirii acțiunii, au fost identificate, la nivelul județului Olt, 32 societăți comerciale care au ca obiect de activitate cod CAEN 55 și 380 de angajatori cu obiect de activitate cod CAEN 56.

În intervalul 20 ianuarie 2023 – 31 august 2023, au fost efectuate controale la 35 angajatori care desfășoară, pe teritoriul județului Olt, activități în domeniile mai sus menționate, cu un număr total de 419 lucrători.

Cu această ocazie, au fost constatate 45 neconformități, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și s-au aplicat 45 de sancțiuni, din care o amendă, în valoare de 4000 lei.

Rezultatele obținute vor constitui baza demersurilor viitoare ale instituției, pentru protecția lucrătorilor din domeniile hoteluri și restaurante, contribuind la stabilirea măsurilor necesare, pentru promovarea îmbunătățirii securității și sănătății acestor categorii de lucrători”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Dragoș Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments