AcasăActualitateITM Olt – 165 controale specifice, în domeniul relațiilor de muncă și...

ITM Olt – 165 controale specifice, în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna iunie 2024, 165 controale specifice, în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate, din punct de vedere al respectării legislației specifice, au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate peste 210 deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în Contractul Individual de Muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea, la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a Contractelor Individuale de Muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea, în formă scrisă, a Contractelor Individuale de Muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic. Pentru cele mai grave deficiențe, s-au aplicat 83 sancțiuni, dintre care 79 avertismente și patru amenzi, în valoare totală de 55.000 lei.

În luna iunie 2024, inspectorii de muncă au identificat două persoane care desfășurau muncă nedeclarată (angajator din localitatea Vlădila, obiect activitate – depozit lemne), angajatorului care le folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 40.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate, către ITM Olt, șase evenimente soldate cu șase persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

Dragoș Sîrghie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments