AcasăITM Olt a aplicat amenzi de peste 145.000 lei
Array

ITM Olt a aplicat amenzi de peste 145.000 lei

În luna mai a.c., inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 227 controale specifice, în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

„În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere. Au fost identificate 205 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 104 sancțiuni, din care 99 avertismente și 5 amenzi, în valoare totală de 147.500 lei.

itm amenzi netInspectorii de muncă au identificat 7 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor 3 agenți economici care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, un număr de 8 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 7 persoane cu incapacitate temporară de muncă și un accidentat mortal”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director general al ITM Olt.

Cele mai frecvente deficiențe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments