AcasăActualitateITM Olt –  campanie națională de verificare, pentru îmbunătățirea securității și protecția...

ITM Olt –  campanie națională de verificare, pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor din stațiile GPL

În perioada 28 august – 8 septembrie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfășura Campania națională de verificare, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea Contractelor Individuale de Muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, de către angajatori care desfășoară activități de depozitare si comercializare a carburanților auto tip GPL – Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule, în magazine specializate.

„Având în vedere evenimentele grave care au avut loc, în ultima perioadă și care au avut consecințe grave asupra sănătății și securității lucrătorilor, precum și asupra altor persoane aflate în apropierea locațiilor în care au avut loc astfel de evenimente, Inspecția Muncii a considerat necesară declanșarea unor acțiuni de control la angajatorii care își desfășoară activitatea în acest domeniu.

Se va avea în vedere, în  principal, identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale, care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun, pentru determinarea acestora și conformarea dispozițiilor legale în materie. Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii, pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare. Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale, în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Eliminarea neconformităților constatate, în domeniul securității ți sănătății în muncă, la angajatorii din domeniile de activitate vizate”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Mihaela Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments