AcasăActualitateITM Olt –  campanie națională privind securitatea și sănătatea în muncă, în...

ITM Olt –  campanie națională privind securitatea și sănătatea în muncă, în domeniul construcțiilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfășura, în perioada februarie-decembrie 2023, Campania națională de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă, la lucrările din domeniul construcțiilor.

Obiectivele campaniei sunt: creșterea gradului de implicare a angajatorilor și a lucrătorilor, din domeniul construcțiilor, în ceea ce privește obligativitatea respectării prevederilor legale, referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere, în prevenirea riscului de cădere de la înălțime, al surpării malurilor la lucrările de excavații; respectarea prevederilor legale, în ceea ce privește instruirea lucrătorilor, în activitățile din domeniul construcțiilor; implementarea măsurilor de siguranță, la utilizarea instalațiilor de ridicat.

„Campania națională se va desfășura, în mai multe etape, începând în lunile februarie-martie 2023, prin mediatizarea, informarea, privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă, la lucrările din domeniul construcțiilor, și organizarea de dezbateri, în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, cu principalii dezvoltatori din județul nostru, cu activitate în acest domeniu.

Celelalte etape vor consta în verificări, prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri, pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse.

Etapa de control se va desfășura, în perioada aprilie-noiembrie 2023. Etapa de verificare a realizării măsurilor dispuse și stabilite, în procesele verbale de control, încheiate cu ocazia controalelor, se va realiza pe toată durata de desfășurare a campaniei, în funcție de termenele de realizare dispuse cu ocazia controalelor”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Mihaela Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments