AcasăActualitateITM Olt – campanie pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în domeniul...

ITM Olt – campanie pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în domeniul construcțiilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 5-7 octombrie 2022, Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

În perioada campaniei, inspectorii de muncă au efectuat 16 controale la angajatori din domeniul menționat. În urma acestor verificări, au fost dispuse 17 măsuri de remediere a deficiențelor constatate și a fost aplicată o amendă, în valoare de 60.000 lei, pentru muncă nedeclarată, unui angajator din localitatea Schitu, fiind identificate la muncă trei persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă, în formă scrisă.

Alte deficiențe constatate au fost: neplata drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;      neevidențierea orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, respectiv ora de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru; nepăstrarea la locul de muncă a unor copii ale contractelor individuale de muncă; neinițierea negocierii colective la nivel de unitate; completarea cu date eronate a Registrului General de Evidență a Salariaților.

Dragoș Sîrghie


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments