AcasăActualitateITM Olt – Rezultate controale februarie 2022

ITM Olt – Rezultate controale februarie 2022

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna februarie 2022, 221 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate, din punct de vedere al respectării legislației specifice, au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

Au fost identificate peste 200 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 63 sancțiuni, din care 57 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 89.000 lei.

„În luna februarie 2022, inspectorii de muncă au identificat patru persoane care desfășurau muncă nedeclarată: o persoană la un angajator din Drăgănești Olt – activitate comerț, două persoane la doi angajatori din localitatea Balș – activitate taximetrie, o persoană, angajator din localitatea Pielești, punct lucru localitatea Balș activitate baruri. Celor patru angajatori au primit amenzi, în valoare de 80.000 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 8 evenimente, soldate cu 6 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă și 2 persoane decedate în timpul programului de lucru, fapt pentru care au fost deschise două dosare de cercetare”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director ITM Olt.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments